Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua a câștigat acasă cu FC Copenhaga. Românii sunt pe primul loc în Grupa E din Europa League

Steaua a câștigat acasă cu FC Copenhaga. Românii sunt pe primul loc în Grupa E din Europa League

Steaua a câștigat acasă cu FC Copenhaga. Românii sunt pe primul loc în Grupa E din Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de N.B.    |    05 Oct 2012   •   01:17

Steaua București a reușit prima victorie din această ediție a competiției Europa League, câștigând în fața a peste 47.000 de spectatori meciul cu echipa daneză FC Copenhaga. Românii au trecut, astfel, pe primul loc în Grupa E a Ligii.

Steliștii au reușit să spargă reduta danezilor cu un gol norocos în minutul 82. Centrarea de pe partea dreaptă a lui Tănase este deviată de doi jucători danezi și de muntenegreanul Nikolic și intră în poarta lui Wiland.

Golul i-a fost inițial atribuit stelistului pentr a fi schimbat mai târziu înregistrat ca autogol al lui Sigurdsson.

Victorioși în prima etapă cu norvegienii de la Molde, danezii antrenați de Ariel Jacobs erau considerați a fi cei mai periculoși adversari ai Stelei, după ce echipa din Ghencea a reușit o remiză importantă la Stuttgart.

Laurențiu Reghenkampf a aliniat la start o echipă inedită, cu Tătăruşanu în poartă, Matei, Gardoş, Chiricheş și Pârvulescu pe linia de fund, Bourceanu, Pintilii, Popa, Prepeliţă, Tănase, la mijloc și Rocha în atac.

Ambele echipe au pus accent pe prudență în joc, încercând mai degrabă să nu lase adversarul să înscrie decât să caute golul propriu. Steaua a avut un plus la capitolul „inițiativă”, dar apărarea danezilor a rezistat tuturor variantelor de atac. Au existat momente în care Tănase sau Popa accelerau acțiunile pe jos și blocajul celor de la Copenhaga se clătina.

La pauză s-a intrat cu scorul egal, iar repriza a doua a funcționat după același principiu. Antrenorul Stelei i-a trimis în teren pe Chipciu și Nikolic la reluare și l-a introdus și pe Rusescu în minutul 64 pentru un plus pe atac. Spre finalul meciului, Steaua a încercat mai mult, fotbaliștii din Copenhaga fiind mulțumiți cu rezultatul și încercând să dezvolte acțiuni doar pe contre.

Portarul Wiland, care a tras de timp încă de la începutul meciului a luat cartonaș galben și a fost fluierat copios de public, frustrat și de siguranța cu care a oprit majoritatea încercărilor fotbaliștilor Stelei de a înscrie.

Aflați în avantaj, cu numai 7 minute din timpul regulamentar, steliștii s-au lăsat purtați de entuziasmul galeriei și au pierdut câteva mingi importante. Danezii au ratat cu ușurință mai multe ocazii, cea mai importantă în minutul 87.

Steaua a încheiat meciul departe de propria poartă și, în ciuda norocului care a jucat un rol important, a câștigat trei puncte pe care le merita, judecând după ce s-a întâmplat pe Arena Națională.

Românii sunt lideri în clasament, cu patru puncte după două etape. Pe locul doi se află FC Copenhaga, cu trei puncte, urmată de Molde, tot trei puncte și Stuttgart, un punct.

Următoarea etapă se va disputa pe 25 octombrie și Steaua va primi vizita norvegienilor de la Molde, în timp ce Stuttgart va încerca să își revină acasă cu danezii de la FC Copenhaga.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close