Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua a remizat cu Schalke, scor 0-0, şi este eliminată din Europa

Steaua a remizat cu Schalke, scor 0-0, şi este eliminată din Europa

Steaua a remizat cu Schalke, scor 0-0, şi este eliminată din Europa
de M.T.    |    26 Noi 2013   •   23:54

Steaua rămâne fără victorie în grupa E a Ligii Campionilor, după ce a încheiat la egalitate, scor 0-0, în meciul de pe Arena Naţională din Bucureşti cu Schalke 04.

În condiţiile în care FC Basel s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Chelsea, campioana României nu mai are nicio şansă de a se califica în primăvara europeană.

Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a făcut probabil cel mai bun joc din actuala ediţie a Ligii Campionilor şi a condus ostilităţile în special în repriza a doua, dar Chipciu, Stanciu sau Piovaccari au ratat ocazii clare de a marca golul unei victorii pe care roş-albaştrii o aşteaptă de şapte ani în această competiţie.

La rezultatul de egalitate obţinut de germani au contribuit şi arbitrii. În debutul părţii secunde, Piovaccari a fost semnalizat eronat în offisde după ce scăpase singur spre poartă, iar centralul Bas Nijhuis nu a acordat un penalty la o fază în care atacantul italian a fost evident faultat în careu de portarul oaspeţilor.

Tot Piovaccari, probabil cel mai bun stelist, a avut cea mai importantă ocazie din prima repriză, când reluarea sa spectaculoasă, semifoarfecă din interiorul careului, a fost respinsă de Fahrmann, înlocuitorul lui Hildebrand în poarta lui Schalke.

După pauză, Steaua a luat jocul pe cont propriu, dar ratările mari ale lui Chipciu, Szukala, de două ori, Cristi Tănase, care a trimis puţin pe lângă din lovitură liberă, Stanciu sau acelaşi Piovaccari i-au împiedicat pe campionii României să obţină un succes pe care l-ar fi meritat.

Schalke a fost periculoasă doar prin incursiunile lui Farfan, care s-a stins însă după pauză, şi la cornere, Howedes şi Szalai irosind cele mai importante şanse ale vizitatorilor în urma unor astfel de faze.

Pentru Steaua rămâne ultimul meci din grupă, la Londra, cu Chelsea, în încercarea de a întrerupe o serie de 22 de partide consecutive fără victorie în Liga Campionilor.

Steaua: Tătăruşanu - Szukała, Gardoş, Latovlevici, Chipciu (Iancu 77), Tănase, Prepeliţă (Stanciu 82), Neagu (Varela 46), Bourceanu, Popa, Piovaccari

Schalke: Fahrmann - Howedes, Santana, Uchida, Fuchs (Obasi 88), Meyer (Draxler 73), Jones, Aogo, Neustadter, Farfan, Szalai

Basel, 6 puncte din 6 cu Chelsea


FC Basel a devenit principala favorită la locul 2 în grupa E, după ce a câştigat pentru a doua oară în faţa lui Chelsea.

Elveţienii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, graţie unui gol marcat pe final de egipteanul Salah, şi au nevoie de un egal în ultima etapă, în deplasare cu Schalke, pentru a merge în optimile de finală.

În cazul în care Basel câştigă în Germania, iar Steaua nu pierde cu Chelsea, campioana Elveţiei va termina grupa chiar pe primul loc.

Clasament grupa E
: 1.Chelsea 9p, 2.Basel 8p, 3.Schalke 7p, 4.Steaua 3p.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close