Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua - Fenerbahce 0-1. "Roş-albaştrii" cu ratările, turcii cu punctele

Steaua - Fenerbahce 0-1. "Roş-albaştrii" cu ratările, turcii cu punctele

Steaua - Fenerbahce 0-1. "Roş-albaştrii" cu ratările, turcii cu punctele
Sursa foto: eugen baciu
22 Oct 2009   •   21:55

Ghencea aştepta, joi, prima victorie din grupele Europa League, după un dezamăgitor 0-0 cu Sheriff şi unul mai mulţumitor cu Twente. Turcii de la Fenerbahce au venit, însă, cu un joc echilibrat şi realist, lăsându-i pe români să rateze şi marcând un gol dintr-o fază de manual pentru o a doua victorie din Grupa H.
Suporterii Stelei au început în forţă meciul. Dar nu cel cu Fenerbahce, ci acela cu hulitul patron, Gigi Becali. Latifunduarul a fost contestat din primul minut de suporteri de pe întreg stadionul.Fanii roş-albaştri au alternat, însă aceste scandări cu cele de încurajare a echipei pe tot parcursul meciului.
Însufleţiţi de vacarmul de pe stadion, steliştii au avut câteva minute de dominare. Kapetanos a avut un şut periculos, din unghi. Fenerbahce şi-a revenit, însă, după ce s-a clătinat în primele zece minute şi Zapata şi-a intrat, încă o dată, în rol. Columbianul a făcut iar minuni la şuturile de la distanţă ale lui Andre Santos şi Topuz din minutele 26, 30 şi 33. După ce Zapata a respins două dintre aceste şuturi, Kazim Kazim a recuperat mingea dar a şutat peste poartă, agonizant de aproape spre bucuria fanilor din tribune.
Finalul de repriză i-a aparţinut iar Stelei iar Kapetanos a irosit centrarea excelentă a lui Toja, pentru ca în minutul de prelungire Surdu să facă o preluare jenantă în situaţie de 3 contra 1 după o recuperare spectaculoasă al ui Golanski în faţa lui Roberto Carlos.
Motivaţi la vestiare de Stoichiţă, steliştii au avut o mare ocazie în minutul 51, când pasa excelentă a lui Surdu l-a angajat excelent pe Kapetanos, dar mingea i-a fost suflată de un fundaş în ultimul moment, mingea fiind aproape de a intra în poartă oricum.
Şase minute mai târziu, Kapetanos a scăpat iar singur cu Volkan şi a şutat cu ură, dar internaţionalul turc a scos torpila trimisă la colţul scurt în corner.
Fotbalul este crud uneori, însă, şi Fenerbahce a marcat ca o echipă mare, pe dominarea adversarului. În minutul 59, Roberto Carlos scapă singur pe flancul stâng şi trimite o pasă genială la Kazin Kazim care se infiltrează printre Rada şi Ghionea şi în execută cu sânge rece pe Zapata.
Steliştii s-au instalat iar în atac, şi Kapetanos a ratat o nouă ocazie incredibilă. Grecul a primit o centrare dificilă dar, din alergare, a trimis mingea pe spate şi mingea a mers superb, doar bara oprind lovitura atacantului stelist. Ratarea a părut să-i demoralizeze pe stelişti, dar Surdu şi nou-intratul Dayro Moreno au ţinut în viaţă atacul ?roş-albaştrilor?, ultimul irosind o lovitură liberă periculoasă în minutul 75. Finalul i-a găsit pe stelişti lipsiţi de speranţe şi de idei. Scorul final a fost un dezamăgitor 0-1, rezultat care înseamnă că după două meciuri acasă echipa lui Gigi Becali are un punct. Şi ocupă ultimul loc într-o grupă H în care, teoretic, este principala favorită.
Steaua:Zapata - Golanski, Ghionea, Baciu, Rada - Szekely, Toja, Bicfalvi, Nicoliţă - Kapetanos, Surdu
Rezerve: Tătăruşanu, Ochiroşii, Dayro Moreno, Onicaş, Ninu
Antrenor: Mihai Stoichiţă

Fenerbahce Volkan Demirel - Gokhan Gonul, Bilica, Lugano, Roberto Carlos - Mehmet Topuz, Emre, Andre Santos - Cristian, Ozer Hurmaci - Kazim Kazim

Rezerve: Volkan Babacan, Gokcek vederson, Bilgin, Onder Turaci, Selcuk Sahin, Deniz Baris, Ugur Boral
Antrenor: Cristoph Daum
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close