Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua va întâlni Chelsea, Schalke şi FC Basel în grupele Ligii Campionilor

Steaua va întâlni Chelsea, Schalke şi FC Basel în grupele Ligii Campionilor

Steaua va întâlni Chelsea, Schalke şi FC Basel în grupele Ligii Campionilor
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   19:42

Chelsea Londra, Schalke 04 şi FC Basel sunt adversarele pe care Steaua le va întâlni în grupele Ligii Campionilor.

Aflată în urna a patra la tragerea la sorţi care a avut loc la Monte Carlo, campioana României a fost repartizată în grupa E, alături de Chelsea, deţinătoarea trofeului Europa League, Schalke 04 şi FC Basel.

Favorita indiscutabilă a grupei este formaţia londoneză, la care, din această vară, a revenit ca antrenor Jose Mourinho, dublu câştigător al Ligii Campionilor, cu FC Porto şi Inter Milano.

Cel mai probabil, roş-albaştrii vor lupta pentru locul 2, care asigură calificarea în optimile de finală ale competiţiei, cu Schalke şi FC Basel, elveţienii fiind semifinalişti în ultima ediţie a Europa League, unde au evoluat după ce au fost eliminaţi de CFR Cluj în playoff-ul Ligii Campionilor.

Steaua va juca din nou împotriva lui Chelsea, echipă care a eliminat-o în sezonul trecut din optimile de finală ale Europa League. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au câştigat cu 1-0 la Bucureşti, dar au pierdut apoi la Londra, scor 1-3.

Nici întâlnirea cu Schalke nu va fi o premieră pentru campioana României, cele două formaţii evoluând în aceeaşi grupă în ediţia 2011/12 a Europa League. Germanii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu, în timp ce la Bucureşti meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, ambele echipe calificându-se mai departe.

În schimb, Steaua va juca pentru prima oară împotriva celor de la FC Basel.

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Bayern Munchen, face parte din grupa D, urmând să aibă ca adversare pe TSKA Moscova, Manchester City şi Viktoria Plzen, în timp ce finalista din ultimul sezon, Borussia Dortmund, a fost repartizată în grupa F, alături de Arsenal, Olympique Marseille şi Napoli.

Şocurile din faza grupelor sunt duelurile dintre Real Madrid şi Juventus Torino, în grupa B, respectiv FC Barcelona şi AC Milan, în grupa H, în aceasta din urmă aflându-se şi Ajax Amsterdam şi Celtic Glasgow.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Sahtior Donetsk, va juca în grupa A, alături de Manchester United, Bayer Leverkusen şi Real Sociedad.

PSG se anunţă marea favorită în grupa C, unde le va întâlni pe Benfica, Olympiakos Pireu şi Anderlecht, în timp ce grupa G propune un duel în trei pentru calificare, între FC Porto, Atletico Madrid şi Zenit St. Petersburg, Austria Viena jucând rolul outsider-ului.

Componenţa grupelor Ligii Campionilor

Grupa A: Manchester United, Sahtior Donetsk, Leverkusen, Real Sociedad

Grupa B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Copenhaga

Grupa C: Benfica, PSG, Olympiakos, Anderlecht

Grupa D: Bayern Munchen, TSKA Moscova, Manchester City, Viktoria Plzen

Grupa E: Chelsea, Schalke, FC Basel, Steaua

Grupa F: Arsenal, O. Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

Grupa G: FC Porto, Atletico Madrid, Zenit St. Petersburg, Austria Viena

Grupa H: FC Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic Glasgow

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close