Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Stoke City s-a calificat în finala Cupei Angliei pentru prima oară în istorie

Stoke City s-a calificat în finala Cupei Angliei pentru prima oară în istorie

Stoke City s-a calificat în finala Cupei Angliei pentru prima oară în istorie
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Apr 2011   •   11:25

Stoke City este performera actualei ediţii a Cupei Angliei. Echipa lui Tony Pulis s-a calificat pentru prima oară în istorie în finala celei mai vechi competiţii din lume, după ce a învins pe Bolton Wanderers cu 5-0 într-o partidă disputată de stadionul Wembley.

Visele celor de la Bolton de a obţine prima calificare în finala FA Cup din 1958 au fost năruite încă din prima jumătate de oră a meciului. Stoke a marcat de trei ori, prin Etherington, Huth şi Jones, şi a lămurit soarta partidei. După pauză, Walters a reuşit o dublă şi a stabilit rezultatul final.

Această victorie ne oferă încredere pentru ziua când vom reveni pe Wembley pentru a juca finala. Va fi un meci greu. Ştim că vom juca împotriva unei echipe cu jucători foarte buni şi a unui club cu o tradiţie importantă. Manchester City a aruncat o grămadă de bani pentru a ajunge unde au ajuns. Noi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun, la fel ca şi până acum”, a spus Tony Pulis, managerul lui Stoke.

Finala Cupei Angliei se va desfăşura pe data de 14 mai, pe stadionul Wembley. Stoke City o va întâlni pe Manchester City, învingătoare cu 1-0 în faţa lui Manchester United, şi se poate califica în viitoarea ediţie a Europa League şi dacă va pierde în faţa echipei antrenate de Roberto Mancini, condiţia fiind aceea ca „cetăţenii” să se claseze pe una din primele patru poziţii la sfârşitul campionatului.

×
Subiecte în articol: Cupa Angliei Anglia
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close