Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Stuttgart şi-a găsit un nou antrenor. Elveţianul Gross, pe banca şvabilor în meciul cu Urziceni

Stuttgart şi-a găsit un nou antrenor. Elveţianul Gross, pe banca şvabilor în meciul cu Urziceni

Stuttgart şi-a găsit un nou antrenor. Elveţianul Gross, pe banca şvabilor în meciul cu Urziceni
Sursa foto: christian gross
07 Dec 2009   •   09:12

Conducerea clubului VfB Stuttgart nu a stat mult pe gânduri şi, duminică seară, la doar câteva ore de la demiterea contestatului Markus Babbel, l-a numit ca antrenor al echipei pe elveţianul Christian Gross. Tehnicianul care va sta pe banca lui Stuttgart la meciul decisiv din Liga Campionilor Stuttgart - Unirea Urziceni s-a afirmat la FC Basel, echipă cu care a avut numeroase reuşite interne şi la nivel european.
Markus Babbel, antrenorul demis duminică de VfB la presiunea imensă venită din partea suporterilor, a fost deja înlocuit de Christian Gross, un tehnician de 55 de ani care a antrenat ultima oară echipa elveţiană FC Basel. Palmaresul lui Gross nu este unul de neglijat, el câştigând de patru ori campionatul Elveţiei şi tot de atâtea ori Cupa, a jucat finala Cupei Intertoto şi a participat de două ori în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2002/2003 el ajungând în faza a doua a grupelor. De asemenea, Gross a mai câştigat de două ori campionatul Elveţiei cu Grashopper Zurich. Datorită acestor performanţe, el a fost numit de nouă ori antrenorul anului în Elveţia.
"Sunt încântat şi onorat să fiu la Stuttgart, e crucial acum să salvăm ce e de salvat. În primul rând vreau sã învingem miercuri în Liga Campionilor pe Urziceni. Vreau totul de la jucători, pentru ca ei şi fanii să fie din nou fericiţi. Poţi pierde un meci dacă adversarul e mai bun, dar explodez dacă pierdem în faţa unui adversar mai slab. Vreau să văd jucători curajoşi, vreau agresivitate şi luptă pentru fiecare balon, doresc să văd pasiune. Vreau să readuc echipa pe drumul victoriei", a declarat Gross la numirea în funcţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: VfB Stuttgart FC Basel Liga Campionilor
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close