Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sudan s-a calificat în sferturile Cupei Africii după 42 de ani

Sudan s-a calificat în sferturile Cupei Africii după 42 de ani

Sudan s-a calificat în sferturile Cupei Africii după 42 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Ian 2012   •   12:59

Sudan s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni pentru prima oară după 42 de ani, luni, când a învins Burkina Faso cu 2-1 şi a pus capăt unei serii de 11 meciuri fără victorie în cadrul turneului. Sudan a terminat la egalitate de puncte cu Angola, pe locul doi, dar cu un golaveraj superior.

Mudather Tayeb (foto dreapta) a înscris ambele goluri pentru Sudan pe Estadio de Bata, producând cea mai mare bucurie pe plan fotbalistic a ţării de la trofeul continental câştigat în 1970 pe teren propriu. A fost totodată prima victorie a Sudanului în cele patru turnee pe care le-a disputat de la acel triumf.

Angola avea nevoie doar de un punct în ultimul meci pentru a merge mai departe, dar a pierdut cu 0-2 în faţa Coastei de Fildeş, care era deja calificată.

"Această generaţie a obţinut o mare victorie pentru fotbalul sudanez. Am demonstrat că putem juca împotriva marilor echipe cu o reprezentativă în întregime locală, a doua cea mai tânără echipă din acest turneu, cu o medie a vârstei de 24 de ani", a declarat antrenorul Mohamed Abdallah.

Sudan va întâlni în sferturile de finală Zambia, câştigătoarea grupei A, în timp ce favorita turneului, Coasta de Fildeş, va juca cu una din cele două gazde ale competiţiei, Guineea Ecuatorială, sâmbătă.

Clasament grupa B:
1. Coasta de Fildeş - 9p
2. Sudan - 4 (0)
3. Angola - 4 (-1)
4. Burkina Faso - 0

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close