Antena 3 CNN Sport Fotbal extern SuperAmicale: Franţa ? Argentina 0-2 şi Spania ? Anglia 2-0 (VIDEO)

SuperAmicale: Franţa ? Argentina 0-2 şi Spania ? Anglia 2-0 (VIDEO)

SuperAmicale: Franţa ? Argentina 0-2 şi Spania ? Anglia 2-0 (VIDEO)
12 Feb 2009   •   01:40

Diego Maradona a obţinut a doua victorie în tot atâtea partide ca selecţioner al Argentinei, după ce echipa sa a învins Franţa, scor 2-0, la Marseille. Maradona a avut parte de o primire călduroasă pe Stade Velodrome, iar bucuria lui a fost cu atât mai mare cu cât Gutierrez a deschis scorul cu cinci minute înainte de pauză.
Argentina a stabilit scorul final în minutul 83, când Carlos Tevez a condus un contraatac şi l-a servit pe Messi, care a înscris pe lângă Mandanda. Înfrângerea este prima din 1960 înregistrată de francezi pe acest stadion, după nouă meciuri fără eşec, şi totodată semnifică faptul că Franţa nu a mai învins formaţia sud-americană din 1986, când s-a impus cu 2-0 la Paris.

Mai mult, echipa lui Raymond Domenech, adversara României în grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010, nu a înscris niciun gol în ultimele două întâlniri, remizând cu Uruguay, 0-0, în noiembrie. Pe 28 martie, Franţa va întâlni Lituania, în deplasare.
Campioana Europei defilează
David Villa a fost din nou în mare formă pentru Spania şi a adus o victorie meritată în meciul cu Anglia, scor 2-0, disputat la Sevilla. Villa a înscris pentru a şaşea oară în tot atâtea partide consecutive şi a prelungit seria meciurilor fără înfrângere a ibericilor la 29. Rezerva Fernando Llorente a stabilit scorul final cu o lovitură de cap pe final de meci, pe fondul unui joc bun practicat de englezi, impulsionaţi de intrarea pe teren a lui David Beckham. Fostul căpitan al Angliei a evoluat pentru a 108-a oară în tricoul naţionalei şi a egalat recordul lui Bobby Moore, căpitanul formaţiei care în 1966 a câştigat Cupa Mondială.

Alte rezultate
Norvegia a învins Germania pentru prima oară în 73 de ani, obţinând o victorie şoc la Dusseldorf în faţa finalistei Euro 2008, scor 1-0. Aceasta este a doua înfrângere consecutivă pentru elevii lui Joachim Low, după 1-2 cu Anglia, în noiembrie, la Berlin. Christina Grindheim a înscris singurul gol al partidei, în minutul 63, când a şutat din apropiere la colţul lung şi i-a oferit noului selecţioner, Egil Olsen, un debut de vis.
O altă surpriză s-a înregistrat în Tunisia, unde formaţia gazdă a ţinut în şah Olanda, scor 1-1. Klaas Jan-Huntelaar a deschis scorul în minutul 62, însă Jamelle Saihi a egalat pentru Tunisia.
Letonia ? Armenia 0-0
Moldova ? Macedonia 1-1
Liechtenstein ? Islanda 0-2
Cipru ? Slovacia 3-2
Israel ? Ungaria 1-0
Kazahstan ? Estonia 2-0
Polonia ? Ţara Galilor 1-0
Turcia ? Coasta de Fildeş 1-1
Maroc ? Cehia 0-0
Grecia ? Danemarca 1-1
Elveţia ? Bulgaria 1-1
Belgia ? Slovenia 2-0
Portugalia ? Finlanda 1-0
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close