Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Surpriză la Glasgow. Maribor a învins pe Celtic şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Surpriză la Glasgow. Maribor a învins pe Celtic şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Surpriză la Glasgow. Maribor a învins pe Celtic şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Aug 2014   •   00:00

Maribor a produs surpriza playoff-ului Ligii Campionilor, reuşind să se califice în faza grupelor, după ce a câştigat cu 1-0 la Glasgow, în faţa lui Celtic.

Campioana Scoţiei a fost învinsă categoric în turul 3 preliminar de Legia Varşovia (1-6 la general), dar a evoluat în playoff în urma unei decizii la masa verde, polonezii folosind în meciul retur un fotbalist fără drept de joc.

Celtic nu a reuşit însă să profite şi, în ciuda faptului că devenise mare favorită la calificarea în grupe, după 1-1 în Slovenia, în urmă cu o săptămână, a pierdut surprinzător pe teren propriu partida cu Maribor, unicul gol al întâlniri fiind marcat de Tavares, cu un sfert de oră înainte de final.

Este prima prezenţă a celor de la Maribor în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de 15 ani.

Scorul serii a fost realizat de ciprioţii de la APOEL Nicosia, care s-au impus cu 4-0 pe teren propriu în faţa echipei daneze Aalborg, după 1-1 în prima manşă.

Brazilianul Hulk a marcat o dublă, iar Zenit St. Petersburg nu a avut nicio emoţie acasă cu Standard Liege, ruşii câştigând cu 3-0. În primul meci, disputat în Belgia, Zenit s-a impus cu 1-0.

Calificare fără emoţii şi pentru BATE Borisov, învingătoare cu 3-0 în faţa lui Slovan Bratislava (1-1 în tur), în timp ce FC Porto merge în grupe graţie celor două victorii obţinute în duelul cu Lille. Portughezii au câştigat cu 2-0 pe teren propriu, după ce se impuseseră cu 1-0 şi în Franţa, în urmă cu o săptămână.

Echipele eliminate în playoff-ul Ligii Campionilor vor evolua în grupele Europ League.

Celelalte cinci jocuri retur din playoff-ul Ligii Campionilor se vor disputa miercuri.

Playoff Liga Campionilor, Rezultate manşa a doua

Zenit St. Petersburg - Standard Liege 3-0, în tur 1-0
BATE Borisov - Slovan Bratislava 3-0, în tur 1-1
Celtic Glasgow - Maribor 0-1, în tur 1-1
FC Porto - OSC Lille 2-0, în tur 1-0
APOEL Nicosia - Aalborg 4-0, în tur 1-1

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close