Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei, după 5-0 în finala cu Bradford City

Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei, după 5-0 în finala cu Bradford City

Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei, după 5-0 în finala cu Bradford City
de M.T.    |    25 Feb 2013   •   09:48

Galezii de la Swansea City au câştigat primul trofeu important din istoria de 101 ani a clubului, impunându-se cu 5-0 în finala Cupei Ligii Angliei disputată pe Wembley în faţa celor de la Bradford City.

Prin victoria obţinută duminică, Swansea, care a promovat în Premier League în 2011, şi-a asigurat participarea în viitoarea ediţie a Europa League.

De cealaltă parte, Bradford rămâne cu satisfacţia de a le fi eliminat pe Wigan Athletic, Arsenal şi Aston Villa pentru a deveni prima echipă din liga a patra care dispută finala Cupei Ligii în ultimii 51 de ani.

Swansea a rezolvat problema câştigătoarei încă din prima repriză, pe care a încheiat-o cu un avantaj de două goluri, graţie reuşitelor lui Nathan Dyer şi Michu.

Imediat după pauză, Dyer a făcut dubla, iar Jonathan de Guzman a dus scorul la 4-0 în favoarea echipei antrenate de Michael Laudrup, transformând un penalty pe care tot el îl obţinuse şi în urma căruia portatul Matt Duke a fost eliminat.

Acelaşi de Guzman a stabilit rezultatul final în minutele de prelungire ale întâlnirii, în timp ce fanii lui Bradford au avut puterea de a-şi aclama favoriţii, în ciuda înfrângerii categorice.

„Este cel mai important trofeu pe care l-am cucerit. Câştigi trofee la cluburi mari, dar cu cele mici chiar şi finalele sunt ceva rar, iar atunci când se întâmplă, de obicei joci împotriva echipelor mari”, a spus Laudrup la finalul partidei.


×
Subiecte în articol: Cupa Ligii Angliei
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close