Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Țara care ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială 2018

Țara care ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială 2018

Țara care ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială 2018
15 Dec 2017   •   16:51

Echipa Spaniei ar putea exclusă de la Cupa Mondială din 2018, din cauza ingerinţei politice în alegerile pentru conducerea federaţiei.

Consiliul Superior al Sportului s-a implicat în procesul de alegere al preşedintelui federaţiei din luna mai. Denunţul la FIFA ar fi fost făcut chiar de fostul preşedinte Angel Maria Villar (67 de ani), în funcţie din 1988 şi reales în mai, dar care apoi a fost suspendat pentru corupţie.

Vineri, Forul mondial a ameninţat Federaţia Spaniolă de Fotbal, prin intermediul unei scrisori, că îi va suspenda calitatea de membru afiliat, caz în care Spania va fi exclusă din toate competiţiile, dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale, informează news.ro.

Ministerul Sportului a propus noi alegeri pentru postul de preşedinte al Federaţiei Spaniole, rămas vacant după suspendarea din funcţie a lui Angel Maria Villar, anchetat pentru corupţie, situaţie care a dus la scrisoarea celor de la FIFA.

Spania nu se află la primele probleme de acest gen. Conducătorii forului continental i-au avertizat pe spanioli încă din 2008 cu privire la excluderea din competiţii, din cauza implicării guvernului Zapatero în alegerile la RFEF.

×
Subiecte în articol: Spania Cupa Mondiala tara excludere
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close