Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Tehnologia video va fi folosită la Cupa Mondială din 2014

Tehnologia video va fi folosită la Cupa Mondială din 2014

Tehnologia video va fi folosită la Cupa Mondială din 2014
de M.T.    |    06 Dec 2011   •   10:17

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, într-un interviu ce va apărea în ediţia de marţi a cotidianului Mundo Deportivo, că la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, va fi folosită asistenţa video pe linia porţii, anunţă Mediafax.

La Cupa Mondială din 2014 va exista tehnologia necesară pentru evitarea «golurilor fantomă». FIFA dispune de două sisteme bune, care răspund tuturor solicitărilor: fiabilitate, rapiditate şi simplitate în ceea ce priveşte utilizarea”, a spus Blatter în cotidianul spaniol.

În ultima perioadă, s-au înmulţit vocile care consideră că tehnologia video trebuie să-şi facă apariţia şi în fotbal, numărul fazelor discutabile fiind în creştere.

La ultima ediţie a Cupei Mondiale, în 2010, în meciul din sferturile de finală dintre Germania şi Anglia, Frank Lampard a avut un gol anulat, deşi balonul depăşise în mod evident linia porţii. A fost momentul în care discuţiile privind tehnologia video au devenit tot mai intense.

Astfel, în urma întâlnirii din 5 martie a International Board (IFAB), organismul FIFA responsabil de regulile jocului, s-a luat decizia ca firmele specializate să fie invitate să partcipe la o serie de teste privind tehnologia video, care vor avea loc în perioada septembrie 2011-iunie 2012, un semnal că aceasta ar putea fi introdusă încă din sezonul 2012-2013.

În prima fază, din septembrie până în decembrie 2011, fiecare sistem va fi analizat în baza unor criterii de selecţie, atât în condiţii de lumină naturală, cât şi pe timp de noapte în condiţii de lumină artificială. Printre criteriile impuse se află indicarea automată a unui gol pe ceasul arbitrului atât prin vibraţii, cât şi prin semnal vizual", se arată într-un comunicatal al forului mondial.

Sistemele reţinute pentru faza a doua a testelor, programată în perioada martie - iunie 2012, vor fi supuse unor noi verificări, cu simulări de situaţii din timpul meciurilor, „în anumite condiţii meteorologice şi pe anumite tipuri de suprafeţe de joc". Rezultatele finale vor fi prezentate membrilor International Board în cadrul unei întâlniri speciale care va avea loc în iulie 2012.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close