Antena 3 CNN Sport Fotbal extern The Scottish Sun: Dan Petrescu s-a făcut dur pentru a deveni faimos, ca antrenor

The Scottish Sun: Dan Petrescu s-a făcut dur pentru a deveni faimos, ca antrenor

The Scottish Sun: Dan Petrescu s-a făcut dur pentru a deveni faimos, ca antrenor
03 Noi 2009   •   13:28


Ediţia scoţiană a tabloidului The Sun a publicat marţi, cu o zi înainte de returul dintre Unirea Urziceni şi Glasgow Rangers, un interviu în exclusivitate cu Dan Petrescu, fost jucător la Chelsea Londra şi acum antrenor al ialomiţenilor. "Ghetele colorate şi sucurile de fructe sunt interzise. Jucătorii sorb cafea şi mănâncă ciocolată înainte de fiecare meci. Şi sunt pedepsiţi cu exerciţii fizice grele dacă se întâmplă să calce strâmb. Acestea sunt secretele ascensiunii Unirii Urziceni sub regimul nemilos al lui Dan Petrescu", notează The Scottish Sun.

Sursa citată menţionează că de acum trei ani, de când a preluat echipa "Bursucul", nimeni nu mai joacă liber, ci respectă cu sfinţenie indicaţiile şi standardele impuse de Dan Petrescu, care până acum s-au dovedit a fi cheia succesului: "A ajutat micuţa echipă din România să cucerească titlul în lupta cu granzii din Bucureşti, iar etapa trecută Unirea a venit la Glasgow şi a zguduit Rangers cu un uimitor 4-1".

Petrescu a declarat: "Le-am spus băieţilor că sunt îndatorat clubului, dar ei trebuie să se simtă îndatoraţi mie, clubului, angajaţilor şi chiar ţării. Rezultatul împotriva lui Rangers a dovedit că ei înţeleg modul în care îi motivez la antrenamente. Am propriile metode de a lucra. Nu dau amenzi, dar jucătorii ştiu că trebuie să lucreze din greu sub conducerea mea. Îi pun să facă exerciţii şi dacă cineva calcă strâmb trebuie să facă mai multe. Cred că jucătorii au fost speriaţi când le-am spus aceste lucruri în prima zi de antrenament".

"Dinu Todoran a ajuns într-un final să îmi mulţumească. Când a venit la Unirea se întreba cum o să poată să alerge aşa cum îi cer eu, dar pentru mine nu contează vârsta, ci doar mentalitatea. Mulţi cred că nu mai poţi evolua dacă ai împlinit 30 de ani, dar eu sunt cel mai bun exemplu. Cei mai buni ani din cariera mea au fost între 29 şi 33 de ani, când eram la Chelsea", a mai spus Dan Petrescu.

The Scottish Sun scrie că Petrescu se bazează pe tehnicile şi cunoştinţele acumulate în cariera de jucător din România, Italia şi Anglia. "Doctorul le dă jucătorilor cafea şi ciocolată înainte de meciuri, ca să îi ajute să se relaxeze şi să îşi îmbunătăţească nivelul de energie", a spus el. Mijlocaşul Tibi Bălan a vorbit şi el cu The Scottish Sun, spunând că a fost uimit de metodele lui Petrescu când a venit împrumutat de la Sportul Studenţesc, anul trecut, dar a ajuns să recunoască rapid că tehnicianul avea dreptate.

"Dan Petrescu ne-a învăţat să câştigăm, dar este şi nebun după fotbal. Se implică în toate aspectele care pentru noi poate par nesemnificative la un moment dat. De exemplu, ne spune să bem doar apă plată. Dacă te prinde cu o sticlă de suc în mână ai dat de belea! Mai mult, când vrei ghete noi, nu primeşti unele colorate. Nu accepte lucrurile imature de acest gen şi fotbaliştii trebuie să poarte doar ghete negre. Până să vină el la Urziceni nu cred că echipa realiza ce înseamnă să dai totul pe teren. Petrescu e dur, dar el a spus că jucătorii români joacă bine doar atunci când sunt bătuţi cu biciul şi muncesc din greu. Avea dreptate", a declarat Tibi Bălan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close