Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Thriller în Cupa Ligii Angliei: Arsenal a revenit de la 0-4 şi a câştigat cu 7-5 în prelungiri

Thriller în Cupa Ligii Angliei: Arsenal a revenit de la 0-4 şi a câştigat cu 7-5 în prelungiri

Thriller în Cupa Ligii Angliei: Arsenal a revenit de la 0-4 şi a câştigat cu 7-5 în prelungiri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    31 Oct 2012   •   10:47

Deşi suntem abia în octombrie, partida dintre Reading şi Arsenal din Capital One Cup (Cupa Ligii) are toate şansele să fie meciul sezonului.

"Tunarii" au revenit formidabil de la 0-4, au egalat dramatic în ultimele secunde ale timpului regulamentar, apoi au câştigat cu 7-5 în prelungiri.

„Probabil este una dintre cele mai mari victorii din cariera mea”, a declarat Arsene Wenger, antrenorul londonezilor, la finalul întâlnirii. Iar entuziasmul francezului nu poate fi condamnat.

Arsenal a avut o primă repriză absolut oribilă pe Madejski Stadium, gazdele conducând cu 4-0 în minutul 37, după reuşita lui Roberts, autogolul lui Koscielny şi golurile înscrise de Leigertwood şi Hunt.

Theo Walcott a dat semnalul revenirii în prelungirile primei reprize, iar Giroud a relansat meciul la mijlocul părţii secunde. Koscielny a făcut 4-3 cu un minut înainte de final, pentru ca acelaşi Walcott să completeze revenirea senzaţională a oaspeţilor în al şaselea minut al timpului adiţional dictat de arbitru.

S-a intrat în prelungiri, acolo unde Chamakh a adus-o în avantaj pe Arsenal, înainte ca Pogrebnyak să dacă 5-5 când mai erau de disputat patru minute. Londonezii au evitat însă loviturile de departajare graţie golurilor înscrise de Walcott şi Chamakh în minutele 120, respectiv 120+3.

În alte meciuri din Cupa Ligii, Leeds a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Southampton, Middlesbrough s-a impus cu 1-0 la Sunderland, Aston Villa a eliminat-o pe Swindon (3-2), iar Bradford a câştigat pe terenul lui Wigan în urma loviturilor de departajare.

Tot marţi s-au jucat şi două meciuri din Cupa Regelui, în Spania. Deţinătoarea trofeului, FC Barcelona, nu a avut nicio emoţie în deplasarea de la Alaves, unde s-a impus cu 3-0, prin golurile înscrise de David Villa, Andres Iniesta şi Cesc Fabregas.

Catalanii şi-au asigurat astfel un retur liniştit, la fel cum a făcut-o şi Valencia, învingătoare cu 2-0 pe terenul celor de la Llagostera, echipă care evoluează în Segunda Division B.

Ciprian Marica a fost integralist şi a marcat un gol în victoria cu 3-0 pe care Schalke 04 a obţinut-o pe teren propriu în faţa celor de la SV Sandhausen, în Cupa Germaniei. Într-o altă partidă, campioana Borussia Dortmund a trecut cu 4-1 în deplasare de VfR Aalen.

În Franţa, s-au disputat primele meciuri din optimile de finală ale Cupei Ligii, St-Etienne, Troyes, Rennes şi Lille obţinând calificarea în turul următor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close