Antena 3 CNN Sport Fotbal extern "Ţiganul Mircea Lucescu". Aşa îl caracterizează un cotidian italian pe cel mai bun tehnician român! (FOTO)

"Ţiganul Mircea Lucescu". Aşa îl caracterizează un cotidian italian pe cel mai bun tehnician român! (FOTO)

"Ţiganul Mircea Lucescu". Aşa îl caracterizează un cotidian italian pe cel mai bun tehnician român! (FOTO)
Sursa foto: il giornale
21 Mai 2009   •   15:58

Italienii au dat cu bâta în baltă! Cotidianul italian "Il Giornale" îl numeşte pe Mircea Lucescu "ţigan" în articolul dedicat victoriei lui Şahtior Doneţk din finala Cupei UEFA. Jurnaliştii din "Cizmă" nu au uitat problemele pe care le-au făcut cetăţenii români pe teritoriul lor şi au ţinut să ne taxeze dur. Şocant este, însă, modul nonşalant în care Lucescu este numit astfel, fără nici o explicaţie suplimentară.
"Ţiganul român Mircea Lucescu a luat acasă Cupa", a început articolul publicaţiei italiene care, ulterior, s-a rezumat să enunţe marcarea golurilor. Xenofobia a fost la ea acasă în ultimul an în Italia, fotbaliştii Adrian Mutu şi Cristi Chivu fiind deseori victimele scandărilor diferitelor galerii, care i-au caracterizat drept "ţigan de rahat".
Căpitanul echipei naţionale a Românei, Cristi Chivu, a luat atitudine şi a transmis un mesaj într-un interviu dat pentru GQ, în urmă cu câteva luni.
"În fotbalul italian există prea mult rasism. Este uşor să catalogheze un întreg popor pentru vinovăţia unuia sau altuia, dar trebuie să învăţăm că atunci când un român face un lucru rău este doar vina lui şi nu a tuturor românilor. Nici pentru mine nu este uşor. Pe toate stadioanele sunt făcut ţigan, dar pentru mine asta nu este o ofensă. Am crescut într-un cartier unde erau mulţi copii rromi şi m-am simţit foarte bine", a precizat Chivu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close