Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Tito Vilanova, fostul antrenor al lui FC Barcelona, a murit la 45 de ani

Tito Vilanova, fostul antrenor al lui FC Barcelona, a murit la 45 de ani

Tito Vilanova, fostul antrenor al lui FC Barcelona, a murit la 45 de ani
de M.T.    |    25 Apr 2014   •   19:56

Doliu la FC Barcelona! Tito Vilanova, fost antrenor al catalonilor şi secund al lui Pep Guardiola, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 45 de ani.

Vilanova suferea de mai mulţi ani de un cancer glanda parotidă şi a fost operat de două ori în ultimii ani.

Din cauza problemelor de sănătate, anul trecut a renunţat de postul de antrenor al Barcelonei, după ce a câştigat titlul în La Liga.

Vilanova le-a urmat astfel lui Josep Samitier, Enrique Fernandez, Helenio Herrera, Terry Venables, Louis Van Gaal şi Pep Guardiola pe lista antrenorilor care au câştigat campionatul Spaniei la primul sezon petrecut pe banca celor de la FC Barcelona.

Vinerea trecută, Tito Vilanova a fost internat într-o clinică din Barcelona, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, iar joi a fost operat de urgenţă, din cauza unor complicaţii gastrice.

Fostul antrenor al catalanilor a mai fost operat în decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011.

Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă.

În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

Născut pe 17 septembrie 1968, Tito Vilanova s-a format ca jucător la academia Barcelonei, dar nu a reuşit să facă pasă la echipa mare.

De-a lungul carierei, a evoluat pentru Figueres, Celta Vigo, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elche şi Gramenet.

După ce a renunţat la cariera de jucător, a lucrat în cadrul celebrei La Masia, apoi l-a urmat pe Pep Guardiola ca secund la echipa mare, înainte de a prelua funcţia de antrenor principal în vara anului 2012.

×
Subiecte în articol: FC Barcelona deces cancer
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close