Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Togo, suspendată de la două Cupe ale Africii pe Naţiuni, din cauza retragerii de la turneul din Angola

Togo, suspendată de la două Cupe ale Africii pe Naţiuni, din cauza retragerii de la turneul din Angola

Togo, suspendată de la două Cupe ale Africii pe Naţiuni, din cauza retragerii de la turneul din Angola
31 Ian 2010   •   11:45


Comitetul Executiv al Confederaţiei Africane de Fotbal a reuşit, sâmbătă, să şocheze întreg continentul negru şi nu numai. Forul african a luat decizia de a suspenda naţionala de fotbal a statului Togo de la următoarele două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni pentru că aceasta s-a retras de la turneul din acest an, găzduit de Angola, ca urmare a atacului terorist soldat cu trei morţi.

Togo se afla în drum spre hotel cu două zile înainte de meciul de deschidere, când autocarul a fost atacat de un grup terorist din regiunea separatistă Cabinda. Trei oameni au murit, iar jucătorii s-au întors în Togo pentru a ţine doliu, dorind să revină totuşi ulterior în competiţie. A existat o perioadă de confuzie, însă naţionala a fost în cele din urmă chemată acasă de guvern.

CAF a condamnat această implicare politică şi a dictat sancţiuni sâmbătă. "Comitetul executiv şi preşedintele îşi exprimă încă o dată sincerele condoleanţe pentru familiile victimelor incidentului tragic din 8 ianuarie 2010. Atacul a fost condamnat de CAF şi totodată echipa togoleză a beneficiat de întregul nostru suport. La vremea respectivă, CAF a anunţat că înţelege perfect decizia jucătorilor să nu participe la competiţie. Aceştia însă s-au răzgândit şi au vrut să participe, pentru ca să fie opriţi de guvernul togolez".

"Decizia luată de autorităţi politice încalcă regulamentele CAF şi ale Cupei Africii pe Naţiuni. Astfel am luat decizia să suspendăm naţionala statului Togo de la următoarele două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni şi să amendăm federaţia togoleză cu 50.000 de dolari americani, în conformitate cu articolul 78 din regulamentul Cupei Africii pe Naţiuni Angola 2010", se arată în comunicatul CAF.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close