Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Torţele le-ar putea lua sârbilor calificarea. Proprii fani produc teamă la Belgrad înainte de Serbia - România

Torţele le-ar putea lua sârbilor calificarea. Proprii fani produc teamă la Belgrad înainte de Serbia - România

Torţele le-ar putea lua sârbilor calificarea. Proprii fani produc teamă la Belgrad înainte de Serbia - România
Sursa foto: fani sarbi
08 Oct 2009   •   11:04

Echipa naţională a Serbiei mai poate rata, încă, prezenţa la Cupa Mondială de anul viitor. Atât pe teren, cât şi printr-o decizie a FIFA. Dacă pe teren este suficient să câştige jumătate din punctele rămase în joc, Serbia poate rămâne acasă şi din cauza comportamentului propriilor fani. Suporterii sârbi au făcut deja scandal la Belgrad, la Viena şi la Constanţa şi, dacă folosesc torţe şi sâmbătă, pe "Marakana", se pot aştepta la depunctare din partea FIFA. Presa de la Belgrad este, în consecinţă, în alertă.
Fanii sârbi sunt cunoscuţi drept unii dintre cei mai turbulenţi de pe Bătrânul Continent. Acest lucru s-a văzut şi de curând, când un francez, fan al echipei Toulouse, a fost omorât de suporterii lui Partizan Belgrad. La meciurile echipei naţionale, sârbii au folosit deseori materiale pirotehnice, ultima oară chiar la meciul de acasă cu echipa Franţei, motiv pentru care federaţia din ţara vecină a fost amendată de FIFA cu 25.000 de franci elveţieni.
"În cazul în care lucrurile se repetă şi cu România, ar putea urma penalităţi severe, inclusiv depunctarea. FIFA va trata FSS (Federaţia Sârbă de Fotbal) ca recidivistă, după amenzile de 5.000 de franci elveţieni date pentru conduita nesportivă a fanilor la Viena şi 14.000 de franci elveţieni pentru incidente la Constanţa", a notat cotidianul sârb Alo.
"Serbia ar putea fi victima fanilor iresponsabili. De acum, orice abatere e fatală, având în vedere că în aceste preliminarii au fost trei sancţiuni. FIFA nu se joacă. În meciul de sâmbătă nu ne va fi teamă doar de Mutu, ale cărui calităţi pot contribui la stoparea Serbiei din drumul spre Mondiale. Culmea, factorul care poate ruina visele elevilor lui Antici şi ale unei întregi naţiuni sunt suporterii. FIFA a trimis un serios semnal de alarmă că echipa poate fi penalizată prin depunctare, fără a specifica despre câte puncte ar putea fi vorba. Oricum, orice punct în minus ar pune în pericol calificarea", a completat sursa amintită.
Jucătorii şi oficialii federali de la Belgrad au trimis deja semnale către public şi i-au rugat pe suporteri să nu-şi dea în petec. Orice abatere le poate fi fatală sârbilor, iar jucătorii se tem că pot pierde şansa de a juca la o Cupa Mondială dintr-un motiv atât de stupid.
"Fac un apel la fani să arate ospitalitate şi să nu folosească torţe. Spectacolul şi sărbătoarea pot fi făcute şi fără materiale pirotehnice", a precizat Milan Jovanovic de la Standard Liege, potrivit Mediafax.
"Rugăm fanii să sprijine echipa sportiv. FSS a luat toate măsurile pentru o organizare excelentă, sunt convins că suporterii noştri nu vor pune în pericol munca de până acum a echipei", a declarat şi Zoran Lakovici, secretarul general al FSS.
Meciul Serbia - România, contând pentru etapa a noua a grupei noastre de calificare la Cupa Mondială, se va juca sâmbătă, la Belgrad, pe stadionul "Steaua Roşie", începând cu ora 21.30.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close