Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, programată pentru 18 decembrie. Vezi echipele calificate

Tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, programată pentru 18 decembrie. Vezi echipele calificate

Tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, programată pentru 18 decembrie. Vezi echipele calificate
10 Dec 2009   •   13:07

Miercuri, odată cu ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, lista echipelor calificate în optimile competiţiei a fost definitivată. Din păcate pentru microbiştii din România, Unirea Urziceni a ratat şansa de a se număra printre cele mai bune 16 echipe din Europa, însă ialomiţenii se pot consola cu gândul că nume mari ale fotbalului european s-au aflat, indirect, la egalitate cu ei: Juventus Torino, Olympique Marseille sau Liverpool.

Aceste echipe, alături de Unirea Urziceni, continuă aventura europeană în competiţia secundă a continentului, pe când formaţiile fruntaşe din cele opt grupe se pregătesc să îşi afle adversarele din optimi.

Tragerea la sorţi pentru prima rundă eliminatorie a Ligii Campionilor va avea loc la Nyon, în Elveţia, pe 18 decembrie. Echipele câştigătoare ale grupelor vor da piept cu formaţiile care au terminat pe locul doi. Acestea din urmă vor disputa manşa tur pe teren propriu. De menţionat este şi faptul că formaţiile care au jucat în aceeaşi grupă nu se pot întâlni în optimi, precum nici formaţiile din aceeaşi ţară.

Optimile se vor disputa pe 16/17 şi 23/24 februarie, turul, şi 9/10 şi 16/17 martie, returul. Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinale va avea loc tot la Nyon, în data de 19 martie 2010.

Iată formaţiile calificate în optimi:

Câştigătoarele grupelor: Girondins de Bordeaux, Manchester United, Real Madrid, Chelsea Londra, AC Fiorentina, FC Barcelona, FC Sevilla şi Arsenal Londra
Echipele clasate pe locul doi: Bayern Munchen, ŢSKA Moscova, AC Milan, FC Porto, Olympique Lyon, Inter Milano, Vfb Stuttgart şi Olympiakos Pireu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close