Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Trei echipe din Spania s-au calificat în semifinalele Europa League. Ce finală vă doriţi la Bucureşti?

Trei echipe din Spania s-au calificat în semifinalele Europa League. Ce finală vă doriţi la Bucureşti?

Fotbalul spaniol şi-a confirmat supremaţia pe continent o dată în plus, trei echipe iberice reuşind să se califice în semifinalele Europa League, competiţie a cărei finală se va desfăşura la Bucureşti, pe Naţional Arena, pe data de 9 mai.

Trei echipe din Spania s-au calificat în semifinalele Europa League. Ce finală vă doriţi la Bucureşti?
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    06 Apr 2012   •   10:45

Alături de Athletic Bilbao, Valencia şi Atletico Madrid, în penultimul act din Europa League va juca şi Sporting Lisabona. În total, cinci echipe din campionatul Spaniei s-au calificat în semifinalele competiţiilor continentale, FC Barcelona şi Real Madrid fiind prezente între cele mai bune patru formaţii din Liga Campionilor.

Duelul serii de joi s-a desfăşurat la Bilbao, acolo unde Athletic avea de apărat victoria cu 4-2 obţinută în prima manşă pe terenul lui Schalke. Germanii au condus în două rânduri, după golurile marcate de olandezul Klaas Klaas-Jan Huntelaar şi Raul Gonzalez, însă bascii au revenit de fiecare dată şi au egalat prin Ibai Gomez şi Markel Susaeta, meciul încheindu-se la egalitate, scor 2-2.

Următorul adversar al echipei antrenate de Marcelo Bielsa va fi Sporting Lisabona. Portughezii au remizat în Ucraina cu Metalist Harkov, scor 1-1, după ce în partida tur au câştigat cu 2-1. Olandezul Ricky van Wolfswinkel i-a adus pe olandezi în avantaj în finalul primei reprize, pentru ca argentinianul Jonathan Cristaldo să egaleze după pauză, atunci când gazdele au irosit şi o lovitură de la 11 metri, ratată de brazilianul Cleiton Xavier.

Meci fără istoric pe Mestalla, acolo unde Valencia a învins cu 4-0 pe AZ Alkmaar şi s-a calificat cu scorul general de 5-2. Învinşi în Olanda cu 2-1, „liliecii” au avut nevoie de doar 17 minute pentru a întoarce rezultatul la general în favoarea lor, prin dubla fundaşului francez Adil Rami. Jordi Alba a marcat la puţin timp după pauză, iar Pablo Hernandez a închis tabela cu zece minute înainte de final.

În semifinale, ocupanta locului 3 în La Liga va întâlni pe Atletico Madrid, câştigătoarea trofeului în 2010. Echipa din capitala Spaniei a câştigat returul cu Hannover 96 cu 2-1, în deplasare, acelaşi rezultat cu care se impusese şi în prima manşă.

Adrian Lopez i-a adus pe iberici în avantaj, speranţele gadelor fiind ţinute în viaţă de reuşita lui Mame Diouf, venită cu zece minute înainte de final. Columbianul Radamel Falcao a marcat însă al optulea său gol în actuala ediţie a Europa League şi a lămurit problema învingătoarei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close