Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Trei internaţionali egipteni şi-au anunţat retragerea din fotbal, după evenimentele de la Port Said

Trei internaţionali egipteni şi-au anunţat retragerea din fotbal, după evenimentele de la Port Said

Trei internaţionali egipteni şi-au anunţat retragerea din fotbal, după evenimentele de la Port Said
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Feb 2012   •   11:40

Mohamed Aboutrika, Emad Moteab şi Mohamed Barakat, internaţionali egipteni şi componenţi ai echipei Al-Ahly, şi-au anunţat retragerea din fotbal, după ce au asistat la evenimentele tragice de la Port Said, când peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incidentelor de la finalul partidei cu Al-Masry.

Aboutrika şi Moteab au declarat pentru postul TV al clubului că decizia lor este definitivă, în timp ce Barakat nu exclude o revenire, însă numai după ce persoanele vinovate de ceea ce s-a întâmplat vor fi pedepsite.

De asemenea, antrenorul echipei din Cairo, portughezul Manuel Jose, ar fi cerut se pare rezilierea contractului.

Aboutrika şi Barakat au fost titulari în meciul pe care Al-Ahly l-a pierdut în faţa celor de la Al-Masry, scor 1-3, înainte de producerea incidentelor, în timp ce Moteab a fost doar rezervă.

Gestul celor trei jucători ar putea fi urmat şi de alţi colegi, informaţie dezvăluită de portarul lui Al-Ahly, Sharif Ikrami, care a fost rănit în evenimentele de la Port Said.

Au fost oameni care au murit în faţa noastră. Totul s-a terminat. Cu toţii am luat decizia să nu mai jucăm fotbal. Cum am putea să mai jucăm fotbal când au murit 70 de oameni? Nici nu mă pot gândi”, a spus Ikrami, conform Mediafax.

Mohamed Aboutrika a criticat dur lipsa de reacţie a forţelor de ordine: „Oamenii mureau peste tot şi nimeni nu a făcut nimic pentru a împiedica aceste lucruri. A fost ca la război. Viaţa este aşa ieftină?”.

Între timp, FIFA a solicitat oficialilor egipteni un raport complet privind tragedia care a avut loc miercuri.

FIFA a cerut autorităţilor egiptene un raport complet privind incidentele care au avut loc, pentru a evalua ceea ce s-a întâmplat”, se arată într-un comunicat al forului mondial.

Totodată, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a trimis o scrisoare şefului Federaţiei din Egipt, Samir Zaher, în care se menţionează: „Este o zi neagră pentru fotbal şi trebuie să ne asigurăm că o astfel de catastrofă nu se va mai întâmpla vreodată. Fotbalul este o forţă a binelui şi nu putem permite să fie abuzată de cele ale răului”.

Cel puţin 74 de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt, iar alte câteva sute au fost rănite, în cursul violenţelor izbucnite după un meci între echipele Al-Masry şi Al-Ahly desfăşurat miercuri seară, la Port Said.


×
Subiecte în articol: Egipt incidente violente FIFA Sepp Blatter
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close