Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A murit Trevor Francis, o legendă a fotbalului internaţional

A murit Trevor Francis, o legendă a fotbalului internaţional

Trevor Francis, primul jucător britanic transferat pentru un milion de lire sterline și autorul unui gol cu care a câștigat Cupa Europei pentru Nottingham Forest, a murit la vârsta de 69 de ani.

A murit Trevor Francis, o legendă a fotbalului internaţional
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    24 Iul 2023   •   20:28

Cariera lui Trevor Francis a început la 16 ani la Birmingham City și a inclus perioade la Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta și Rangers înainte de a intra în management, scrie The Guardian.

Forest a lui Brian Clough a plătit mai mult de 1 milion de lire sterline pentru a-l cumpăra pe Francis de la Birmingham în februarie 1979. Golul său împotriva lui Malmö a asigurat Cupa Europeană în primul său sezon.

Trevor Francis a jucat de 52 de ori pentru Anglia între 1977 și 1986, fiind prezent la Cupa Mondială din 1982 din Spania, unde a marcat de două ori.

A murit fostul internaţional englez Trevor Francis

"Trevor Francis a murit la vârsta de 69 de ani. A suferit un atac de cord în apartamentul său din Spania în această dimineață.

Acest lucru a venit ca un șoc imens pentru toată lumea.

Suntem cu toții foarte supărați. A fost un fotbalist legendar, dar și o persoană extrem de amabilă", arată o declaraţie a familiei sale.

×
Subiecte în articol: Trevor Francis
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close