Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Trio spaniol în sferturile Europa League. Echipele rivale din Manchester au fost eliminate

Trio spaniol în sferturile Europa League. Echipele rivale din Manchester au fost eliminate

Trio spaniol în sferturile Europa League. Echipele rivale din Manchester au fost eliminate
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mar 2012   •   10:11

Athletic Bilbao, Valencia și Atletico Madrid sunt cele trei echipe spaniole care au reușit să se califice în sferturile de finală ale Europa League, după manșele retur ale optimilor, disputate joi. Ele se vor înfrunta, alături de Sporting, AZ Alkmaar, Metalist Kharkiv, Schalke și Hannover pentru cele două locuri în finala de la București. Două echipe mari, poate principalele favorite la câștigarea trofeului, nu mai au nicio șansă să ne viziteze țara pe 9 mai, Manchester United și Manchester City fiind ambele eliminate din competiție.

Învinsă pe teren propriu cu 3-2 de Athletic Bilbao, Manchester United nu a reușit nicio minune în Spania, unde Bilbao a condus cu 2-0 în minutul 65 și a controlat partida. Nici rivala din oraș, City, nu a reușit să întoarcă suficient handicapul de un gol din partida tur cu Sporting, chiar dacă manşa secundă s-a disputat în Anglia. Sporting a condus cu un incredibil 2-0 la pauză, Manchester City a revenit pe tabela în repriza secundă, însă cele trei goluri nu i-au putut aduce decât o victorie, calificarea fiind pierdută la "goluri înscrise în deplasare".

Metalist Kharkiv a reuşit imposibilul joi seară, când condusă cu 1-0 după manşa tur s-a deplasat la Olympiakos Pireu. Grecii au deschis scorul în minutul 15 şi păreau că se îndreaptă spre o calificare uşoară, însă ucrainenii au revenit cu două goluri în minutele 81 şi 85 şi au câştigat in extremis biletele pentru sferturile de finală, graţie celor două goluri marcate în deplasare.

Alte rezultate:
Hannover - Standard Liege 4-0 (6-2)
PSV - Valencia 1-1 (3-5)
Udinese - AZ 2-1 (2-3)
Schalke - Twente 4-1 (4-2)
Beşiktaş - Atletico 0-3 (1-6)

Astăzi la ora 14:00 are loc tragerea la sorţi pentru sferturile de finală.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close