Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ŢSKA Moscova evită eliminarea "la masa verde" din Ligă, după descoperirea celor doi fundaşi dopaţi

ŢSKA Moscova evită eliminarea "la masa verde" din Ligă, după descoperirea celor doi fundaşi dopaţi

ŢSKA Moscova evită eliminarea "la masa verde" din Ligă, după descoperirea celor doi fundaşi dopaţi
09 Dec 2009   •   16:08

ŢSKA Moscova nu va fi eliminată din Liga Campionilor, în ciuda faptului că doi jucători au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping, a confirmat UEFA. Serghei Iganşevici şi Alexei Berezuţchi au fost suspendaţi marţi pentru un test antidoping efectuat pe 3 noiembrie. Substanţele aflate în discuţie se află însă pe o listă de stimuli "nespecificaţi", astfel că UEFA nu va invoca suspendarea clubului.

ŢSKA Moscova a învins Beşiktaş cu 2-1, marţi, şi s-a calificat în optimile Ligii Campionilor în dauna lui Wolfsburg. Cei doi fundaşi internaţionali au picat un test efectuat după 3-3 cu Manchester United, pe Old Trafford, şi au fost suspendaţi pentru partida din Turcia. Un articol din regulamentul UEFA spune însă că "dacă unul sau mai mulţi jucători din aceeaşi echipă sunt acuzaţi de dopaj, atunci echipa în discuţie poate fi descalificată din competiţiile aflate în desfăşurare sau viitoare".

Astfel au apărut speculaţiile conform ŢSKA ar putea fi exclusă din Liga Campionilor, însă un purtător de cuvânt al forului european a declarat: "Descalificarea echipei nu se aplică, cel mult sancţionarea jucătorilor aflaţi în discuţie."

ŢSKA şi-a apărat jucătorii spunând că au primit un medicament împotriva răcelii pe când erau convocaţi la echipele naţionale, iar medicii clubului nu au inclus medicamentaţia pe o listă înaintată către UEFA înaintea partidei cu Manchester United. Clubul a subliniat faptul că substanţa în cauză nu se află pe lista UEFA a substanţelor interzise. "Problema este că medicii noştri au făcut o eroare în timpul controlului antidoping. Pentru jucători şi pentru club, ştirea este şocantă. Nu înţelegem toate circumstanţele acestui caz, dar nu avem nimic de ascuns şi fanii ar trebui să ştie asta", au declarat oficialii ŢSKA.

UEFA va discuta cazul pe 17 decembrie, cu o zi înainte de tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TSKA Moscova UEFA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close