Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ŢSKA Sofia, la un pas de dezastru. Ar putea fi exclusă din Europa pentru al doilea an consecutiv

ŢSKA Sofia, la un pas de dezastru. Ar putea fi exclusă din Europa pentru al doilea an consecutiv

ŢSKA Sofia, la un pas de dezastru. Ar putea fi exclusă din Europa pentru al doilea an consecutiv
Sursa foto: TSKA Sofia suporteri
24 Mar 2009   •   18:53

Echipa de fotbal bulgară ŢSKA Sofia este foarte aproape de a fi, din nou, exclusă din cupele europene, după ce nici anul trecut nu a putut să participe în preliminariile Ligii Campionilor deşi câştigase titlul de campioană în Bulgaria. Motivul pentru care cea mai titrată echipă din ţara vecină (31 de titluri) riscă să fie, iar, exclusă din Europa este acela al nenumăratelor datorii care încă macină clubul, la un an de la izbucnirea scandalului.
"Este adevărat că ŢSKA este într-o situaţie delicată. Sunt mai multe echipe care au datorii, dar ei se confruntă cu cele mai mari probleme. Mai au timp să plătească până pe 31 martie, nu putem face nici un compromis în ceea ce-i priveşte. Sper să nu se ajungă la cele întâmplate vara trecută, ŢSKA este un club de mare tradiţie cu foarte mulţi fani" a declarat Krasin Krustev, directorul de licenţiere din cadrul Federaţiei de la Sofia, informează Gsp.
Federaţia Bulgară de Fotbal a fost anunţată în iunie 2008 de către UEFA că ŢSKA nu va primi licenţa de a fi înscrisă în cupele europene. Locul echipei armatei din Bulgaria a fost luat de ocupanta locului doi, Levski Sofia, iar ŢSKA a trecut prin numeroase schimbări din acel moment. Clubul şi-a vândut cei mai buni jucători şi a fost adus antrenorul Dimităr Penev, care a reuşit să creeze o echipă competitivă din jucători tineri. În acest moment, ŢSKA este pe locul al doilea în campionatul bulgar, cu 44 de puncte după 19 etape, la doar un punct de liderul Levski. Antrenor este Luboslav Penev, nepotul tehnicianului cu care echipa a început sezonul, demis în martie 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TSKA Sofia UEFA Liga Campionilor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close