Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ucraina învinge Suedia cu 2-1 prin dubla lui Shevchenko

Ucraina învinge Suedia cu 2-1 prin dubla lui Shevchenko

Ucraina învinge Suedia cu 2-1 prin dubla lui Shevchenko
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Iun 2012   •   00:03

Cea de-a doua gazdă a Campionatului European, Ucraina, a debutat cu dreptul la turneul final, reuşins să se impună pe Olimpiyskiy din Kiev în faţa Suediei, scor 2-1.

 
Eroul serii a fost veteranul de 36 de ani al gazdelor, Andriy Shevchenko, care a marcat o dublă, prima într-un meci oficial al naţionalei după aproape 8 ani, anulând astfel avantajul luat de suedezi prin golul lui Zlatan Ibrahimovic. Cu alte cuvinte, trecutul lui AC Milan a fost de două ori mai bun decât prezentul rossonerilor.
 
Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, cea dintâi situaţie periculoasă a întâlnirii venind în minutul 23, când Shevchenko a tras pe lângă din unghi, la capătul unui contraatac. Nu a trecut mult şi Rosenberg a dat replica pentru suedezi, însă şutul său din interiorul careului a fost parat fără emoţii de Pyatov.
 
Uşor-uşor, ucrainienii au preluat iniţiativa, iar Voronin, şut puternic de la aproximativ 30 de metri, şi Yarmolenko, blocat providenţial de Granqvist, au fost aproape de a deschide scorul. Totuşi, cea mai mare ocazie a primei părţi i-a aparţinut lui Ibrahimovic, lovitura sa de cap lovind bara, în minutul 39.
 
Înainte de intrarea la vestiare, surpriza plăcută a confruntării de la Kiev, puştiul Konoplyanka, a avut şansa de a marca, însă voleul său din 7 metri, după o centrare perfectă a lui Gusev, s-a dus mult peste poarta lui Isaksson.
 
Suedia a revenit mai decisă după pauză, iar ratarea lui Rosenberg a anunţat deschiderea scorului, reuşită de Ibrahimovic în minutul 51, atacantul Milanului punând latul din apropiere la pasa lui Kallstrom. Doar patru minute s-au bucurat oaspeţii, pentru că Shevchenko şi-a început recitalul şi a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap din şase metri, după o centrare ideală a lui Yarmolenko.
 
Peste alte şapte minute, acelaşi Shevchenko şi-a completat opera cu cel de-al doilea său gol, înscris tot cu capul, în urma unui corner, culmea ironiei, chiar de lângă Ibrahimovic. Zlatan putea să egaleze cu un sfert de oră înainte de final, dar şutul în forţă pe care l-a trimis de la 17 metri a fost scos de Pyatov.
 
Aşa cum era de aşteptat, ultimele minute au aparţinut suedezilor, care au avut două şanse uriaşe de a obţine un punct, dar Elamder, după o combinaţie cu Ibrahimovic, şi Melberg au trimis peste poartă, păstrând rezultatul neschimbat. Un rezultat care oferă şanse importante de calificare în sferturi pentru Ucraina, mai ales că, în celălalt meci al grupei D, Franţa şi Anglia au încheiat la egalitate, scor 1-1.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close