Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Udinese urcă pe loc de Liga Campionilor după victoria cu Lazio. Mutu, meciul 300 în Italia

Udinese urcă pe loc de Liga Campionilor după victoria cu Lazio. Mutu, meciul 300 în Italia

Udinese urcă pe loc de Liga Campionilor după victoria cu Lazio. Mutu, meciul 300 în Italia
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mai 2011   •   22:16

După ce Milan a câştigat matematic titlul în Serie A, în urma remizei de sâmbătă cu Roma, a mai rămas de aflat ultima echipă care va reprezenta Italia în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor şi cine o va însoţi pe Bari în Serie B.

 
Udinese şi Lazio s-au întâlnit în cel mai important meci de duminică, miza reprezentând-o poziţia a patra în clasament. Friulanii au câştigat cu 2-1, goluri Di Natale de două ori, respectiv Kozak, echipa din capitala Italiei ratând un penalty prin Mauro Zarate. În urma acestui rezultat, echipa lui Francesco Guidolin a depăşit-o pe învinsa sa şi are prima şansă să prindă ultimul loc de Liga Campionilor.
 
Brescia este cea de-a doua echipă care retrogradează, după ce a fost învinsă pe teren propriu de Catania, scor 1-2. Sicilienii, care nu mai câştigaseră în deplasare din februarie 2010, au condus cu 2-0, goluri Silvestre şi Bergessio, reuşita lui Diamanti din final contând doar pentru statistică. 
 
La Milano, Inter şi Fiorentina au oferit ocazia unui duel al românilor. Dacă la nerazzurri Cristi Chivu a fost titular şi a evoluat până în minutul 72, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei lui Leonardo, Mutu a intrat abia în repriza a doua la Fiorentina. „Briliantul” a bifat meciul 300 din carieră în Italia şi a fost de două ori aproape de gol. Partida a fost câştigată cu 3-1 de gazde, care au înscris prin Pazzini, Cambiasso şi Couthino, reuşita formaţiei viola aparţinându-i lui Gilardino.
 
Alte două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării au obţinut victorii importante. Cesena a bătut în deplasare pe Cagliari (2-0), în timp ce Lecce a câştigat acasă meciul cu Napoli (2-1), un meci decis în ultimele minute de golul Chevanton şi în care Cavani a fost eliminat.
 
Rezultate Serie A, etapa a 36-a
 
Bologna - Parma 0-0
Brescia - Catania 1-2
Cagliari - Cesena 0-2
Inter - Fiorentina 3-1
Lecce - Napoli 2-1
Udinese - Lazio 2-1

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close