Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a anunţat echipa ideală a anului 2012: Dominaţie spaniolă, dar lipseşte Falcao

UEFA a anunţat echipa ideală a anului 2012: Dominaţie spaniolă, dar lipseşte Falcao

UEFA a anunţat echipa ideală a anului 2012: Dominaţie spaniolă, dar lipseşte Falcao
de M.T.    |    16 Ian 2013   •   16:57

UEFA a anunţat echipa ideală a anului 2012, care a fost decisă în urma unui număr record de 5,3 milioane de voturi exprimate de aproape 500.000 de utilizatori ai site-ului oficial al forului european.

Pentru a treia ediţie consecutivă, opt jucători care evoluează în La Liga, câte patru de la FC Barcelona şi Real Madrid, sunt prezenţi în echipa anului, însă marea surpriză o reprezintă absenţa columbianului Radamel Falcao, de la Atletico Madrid.

Nu lipsesc în schimb marile staruri ale fotbalului european din acest moment, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo, acesta din urmă fiind prezent pentru a şaptea oară în echipa ideală, un adevărat record.

Cel mai votat jucător în acest an a fost spaniolul Andres Iniesta, care a fost preferat de aproape trei sferturi dintre cei care şi-au exprimat opţiunile.

Singurii jucători care nu evoluează în campionatul spaniol şi care au prins un loc în echipa ideală a lui 2012 sunt germanul Philipp Lahm, brazilianul Thiago Silva şi italianul Andrea Pirlo.

La nivel de ţări, tot Spania este cel mai bine reprezentată, cu cinci jucători, ibericii fiind urmaţi de Germania, cu doi jucători, Brazilia, Italia, Argentina şi Portugalia, cu câte un jucător.

Pentru prima oară, niciun jucător din Premier League, considerat cel mai puternic campionat din lume, nu are nici măcar un reprezentant în echipa anului.

Echipa anului 2012

Iker Casillas (Real Madrid / Spania) - Sergio Ramos (Real Madrid / Spania), Gerard Pique (FC Barcelona / Spania), Thiago Silva (AC Milan şi Paris St. Germain / Brazilia), Philipp Lahm (Bayern Munchen / Germania) - Andres Iniesta (FC Barcelona / Spania), Xavi Hernandez (FC Barcelona / Spania), Andrea Pirlo (Juventus / Italia), Mesut Ozil (Real Madrid / Germania) - Lionel Messi (FC Barcelona / Argentina), Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Portugalia)

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close