Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a confirmat că România se află pe lista ţărilor care candidează pentru organizarea meciurilor de la Euro 2020

UEFA a confirmat că România se află pe lista ţărilor care candidează pentru organizarea meciurilor de la Euro 2020

UEFA a confirmat că România se află pe lista ţărilor care candidează pentru organizarea meciurilor de la Euro 2020
de M.T.    |    20 Sep 2013   •   18:13

UEFA a confirmat că România se află pe lista celor 32 de ţări care doresc să găzduiască meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

Ţările interesate în organizarea de meciuri la Euro 2020 au avut timp până săptămâna trecută să-şi depună candidatura, dosarul complet urmând să fie prezentat în aprilie anul viitor.

Forul european va decide în septembrie 2014 cele 13 ţări care vor găzdui partide din cadrul Campionatului European.

„Suntem foarte mândri să vedem interesul uriaş în ceea ce priveşte candidaturile. Mai mult de jumătate dintre membrii UEFA îşi doresc să găzduiască meciuri la Euro 2020”, a declarat Michel Platini, preşedintele forului european, potrivit Reuters.

„Turneul final va fi o mare sărbătoare a fotbalului în întreaga Europă, iar ediţia în care se vor aniversa 60 de ani de la debutul competiţiei va fi cu adevărat specială”, a adăugat fostul mare jucător francez.

UEFA are 54 de membri, printre ţările care nu şi-au manifestat interesul pentru organizarea de meciuri la ediţia de peste şapte ani a Campionatului European numărându-se Austria, Norvegia, Slovenia şi Slovacia.

Anul trecut UEFA a decis ca turneul final al CE din 2020 să se desfăşoare în 13 ţări de pe continent, pentru a aniversa astfel 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei.

Fiecare dintre ţările interesate îşi pot depune candidatura pentru doua pachete. Unul cuprinde trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturile de finală, iar celălalt curpinde semifinalele şi finala. Un singur oraş din fiecare ţară va fi ales.

Cele 32 de ţări care şi-au depus candidatura sunt: Armenia (Erevan), Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Croaţia (Zagreb), Cehia (Praga), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Finlanda (Helsinki), Franţa (Lyon), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Grecia (Atena), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma sau Milano), Kazakhstan (Astana), Olanda (Amsterdam), Polonia (Varşovia sau Chorzow), Portugalia (Lisabona sau Porto), Irlanda (Dublin), România (Bucureşti), Rusia (St Petersburg), Scoţia (Glasgow), Serbia (Belgrad), Spania (Madrid, Barcelona, Bilbao sau Valencia), Suedia (Solna), Elveţia (Basel), Turcia (Istanbul), Ucraina (Kiev sau Donetsk) şi Ţara Galilor (Cardiff).

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close