Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a redus suspendarea clubului Fenerbahce de la trei la doi ani. Besiktas rămâne exclusă din Europa

UEFA a redus suspendarea clubului Fenerbahce de la trei la doi ani. Besiktas rămâne exclusă din Europa

UEFA a redus suspendarea clubului Fenerbahce de la trei la doi ani. Besiktas rămâne exclusă din Europa
de M.T.    |    15 Iul 2013   •   23:28

Suspendarea clubului Fenerbahce Istanbul în competiţiile UEFA, venită în urma unui sandal de meciuri trucate, a fost redusă de la trei la două sezoane, a anunţat, luni, forul european.

În cei doi ani de suspendare dictaţi de UEFA este inclusă şi viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în care Fener ar fi avut dreptul să ia startul în al treilea tur preliminar.

„Apelul Fenerbahce SK a fost acceptat parţial. În consecinţă, clubul turc va fi exclus în următoarele două sezoane din cupele europene pentru care se va califica. Suspendarea include şi ediţia 2013/2014 a Ligii Campionilor", se arată în comunicatul UEFA.

În schimb, apelul înaintat de Besiktas, celălalt club din Istanbul implicat, de asemenea, în afacerea meciurilor trucate, prin care contesta excluderea sa de la barajul viitoarei ediţii din Europa League de către instanţa de control şi disciplină a UEFA, a fost respins.

„Apelul clubului Besiktas a fost respins. Drept urmare, Besiktas nu este eligibilă pentru ediţia 2013/2014 a Europa League”, a confirmat forul european.

„Cele două cluburi turceşti au posibilitatea de a face apel la deciziile comisiei de apel a UEFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv", precizează comunicatul UEFA, care nu a decis încă echipele care le vor înlocui pe Fenerbahce şi Besiktas.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close