Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA: "Gripa A H1N1 nu afectează meciurile europene". Dinamo Kiev - Inter, totuşi sub semnul întrebării

UEFA: "Gripa A H1N1 nu afectează meciurile europene". Dinamo Kiev - Inter, totuşi sub semnul întrebării

UEFA: "Gripa A H1N1 nu afectează meciurile europene". Dinamo Kiev - Inter, totuşi sub semnul întrebării
Sursa foto: walter samuel
31 Oct 2009   •   16:36

Forul fotbalistic european a comunicat, vineri, că nu va schimba condiţiile de disputare a meciurilor din cupele europene decât în situaţii cu adevărat speciale, ca urmare a pandemiei de gripă provocată de virusul A H1N1. Unele ţări, însă, iau măsuri fără precedent, care afectează şi meciurile de fotbal. Kiev - Inter, din Liga Campionilor, este în pericol de a nu se disputa în condiţii normale după ce statul Ucrainean a luat măsuri drastice pentru stoparea maladiei.
"Atât timp cât o echipă va dispune de un număr suficient de jucători înscrişi pe lista competiţiei UEFA la care participă şi în absenţa unor dispoziţii contrare din partea autorităţilor publice, toate meciurile se vor disputa la datele prevăzute în regulamentele competiţiilor", se precizeată într-o circulară trimisă de UEFA federaţiilor naţionale, transmite Mediafax.
Anunţul UEFA a venit după ce, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat încă 700 de morţi cauzate de grupa A H1N1, totalizând 5.700 de victime de la izbucnirea epidemiei/pandemiei. În Europa s-au înregistrat, până în acest moment, 211 decese din această cauză.
Un caz special în care un meci ar putea, totuşi, să nu se dispute în ciuda comunicatului oficial de la UEFA ar putea fi meciul de Liga Campionilor de săptămâna viitoare dintre Dinamo Kiev şi Inter Milano. Ucraina a adoptat măsuri dure pentru a opri răspândirea virusului, închizând pentru 3 săptămâni toate instituţiile de învăţământ şi interzicând evenimentele de masă, potrivit sursei citate. În aceste condiţii, este greu de crezut că meciul se va disputa, el urmând să fie reprogramat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close