Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA: Jumătate din cluburile europene au pierderi. România este ?campioană?

UEFA: Jumătate din cluburile europene au pierderi. România este ?campioană?

UEFA: Jumătate din cluburile europene au pierderi. România este ?campioană?
Sursa foto: cupa uefa
18 Sep 2009   •   13:21

Aproape un sfert din cluburile de top din Europa pierd bani mulţi, o treime din echipele bogatului campionat englezesc- Premier League având pierderi de cel puţin 20% din venituri, declara secretarul general al UEFA, David Taylor.
În cadrul unui avertisment serios din partea UEFA, Taylor a vorbit despre responsabilitatea financiară şi arăta că pierderi şi mai mari sunt aşteptate în acest an, din cauza crizei.
Pe lista celor mai importante cinci campionate din lume, Premier League a fost detaşat pe locul întâi când este vorba de numărul de cluburi care au pierderi mari, printre marile campionate, situându-se pe cinci la general, din 53 de federaţii. Acest campionat este doar în urma României, Ucrainei, Cehiei şi Poloniei .

Italia era pe poziţia 15, în lista pe 2008 privind cluburile cu pierderi, Spania pe 35, iar Franţa şi Germania pe unele din cele mai bune poziţii.
Cifrele UEFA arată că şase din 18 cluburi cercetate în Premier League au raportat pierderi mari, deşi au raportat un venit mediu de 180 milioane de dolari per club. Germania, Italia şi Spania sunt cei mai apropiaţi concurenţi când vine vorba de venituri, care se situează în jurul a 110 milioane de dolari.
În Europa, 22 procente din cluburile de top au raportat pierderi de 20 procente sau mai mult, iar alte 27 procente au raportat pierderi mai mici. Circa jumătate din formaţii au profit.

"Cheltuielie imense pe jucători produce constant un efect inflaţionist cu consecinţe asupra întregii mişcări fotbalistice," aprecia Taylor .
În offsezon, de exemplu, Real Madrid şi Manchester City au cheltuit 487 milioane dolari pe noi jucători.

Acesta este şi motivul pentru care UEFA a introdus noi reguli financiare pentru cluburi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UEFA Michel Platini
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close