Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Umilinţă istorică la Belgrad. Serbia - România 5-0 şi vecinii din vest se califică la Cupa Mondială

Umilinţă istorică la Belgrad. Serbia - România 5-0 şi vecinii din vest se califică la Cupa Mondială

Umilinţă istorică la Belgrad. Serbia - România 5-0 şi vecinii din vest se califică la Cupa Mondială
Sursa foto: romania serbia
10 Oct 2009   •   23:26

România a fost surclasată din aproape toate punctele de vedere în jocul de la Belgrad. Fără motivaţie, "fotbaliştii" lui Răzvan Lucescu au fost bătuţi la scor de Serbia, o echipă care în urma acestui rezultat s-a calificat la Cupa Mondială de anul viitor. Ce moment frumos pentru sârbi, ce umilinţă pentru nou!
Aşa cum era de aşteptat, plavii s-au aruncat în atac din primul minut, motivaţi de ideea că ar putea cuceri calificarea la Mondialul din 2010 chiar în faţa propriilor fani. Prima mare ocazie a venit încă din minutul 3, când atacanţii lui Radomir Antic n-au putut şuta în minge în mijlocul careului nostru, iar Stankovic l-a întins bine pe Coman de la 20 de metri, mingea scurgându-se pe lângă bară.
Krasic a fost aproape de a deschide scorul după 19 minute de joc. Mijlocaşul dreapta a profitat că Raţ era plecat cu sorcova şi a şutat la colţul lung, pe joc, milimetric pe lângă poartă. Românii nu reuşeau nimic pe contraatac, iar şuturile se înălţau direct în tribună. Singurul pericol a venit de la Mutu, care a trimis de la 25 de metri mingea la o palmă de viclu, la o fază la care efectul mingii l-a aruncat în colţul opus pe Stojkovic.
Dominarea gazdelor s-a concretizat în minutul 37, atunci când Nikola Zigic a ajuns uşor la centrarea din corner a lui Krasic şi a trimis un lob perfect peste Dani Coman, al cărui plonjon a fost inutil. La acest scor, sârbii erau la Mondiale.
Până la finalul reprizei, Adrian Cristea a reuşit să trimită în înaltul cerului o centrare perfectă a lui Ghioane, iar Mutu a irosit o lovitură liberă pe care românii la o fază la care ai noştri au susţinut că arbitrul a mutat faultul în afara careului.
Început de coşmar în repriza secundă. Încă din minutul 50, liderii grupei şi-au asigurat, practic, victoria prin Marko Pantelic. Atacantul lui Ajax a primit o pasă de la Krasic la limita ofsaid, a avansat pe lângă fundaşii noştri şi l-a executat scurt pe Coman cu un şut la colţul lung. Pantelic a fost aproape de a mai marca un gol în minutul 59, dar şutul său a fost imprecis.
Răzvan Lucescu a simţit că atât apărarea, cât şi atacul scârţâie, motiv pentru care i-a înlocuit pe Ghioane şi Marica cu Goian şi Bucur. Antic a răspuns cu introducerea lui Kuzmanovic, iar sârbii au continuat să facă spectacol. Jovanovic l-a ridiculizat pe Goian, a lobat mingea până la Krasic iar acesta a trimis mingea pe lângă din poziţie clară de gol.
Adrian Mutu a avut o tresărire de orgoliu în minutul 71 şi după o incursiune în centru, jucătorul Fiorentinei a şutat prea slab plasat, aproape de locul unde era portarul Stojkovic, care a respins. Ratarea l-a costat pe Mutu locul în teren, iar Lucescu l-a introdus pe Andrei Cristea pentru ultimul sfert de oră.
Nu a avut, însă, nici o importanţă, pentru că sârbii au desăvârşit umilinţa în minutul 77 printr-o fază-şcoală. Zigic a primit o minge înaltă pe care a recentrat-o la Pantelic. Acesta a întors la Kuzmanovic şi fostul coleg al lui Mutu de la Fiorentina a pus latul şi a trimis mingea în poartă, cu bara transversală. Jenant.
Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, căpitanul Cristi Chivu a primit cartonaşul roşu în minutul 84, după o săritură periculoasă în care l-a lovit pe Zigic. Nu se terminase, însă. Umilinţa a devenit istorică în minutul 88, când Krasic l-a găsit pe Milan Jovanovic în faţa careului nemarcat, acesta a pivotat şi a mai înfipt un pumnal în poarta lui Coman. Sârbii au început deja să petrească din acest moment, calificarea fiind una mult mai frumoasă decât chiar ei sperau. Dar nu se terminase! Milan Jovanovic a mai primit o pasă perfectă de la Patelic, cu călcâiul, a avansat în faţa careului nostru şi a trimis un şut "stângaci" cu dreptul, iar mingea s-a strecurat în poartă pe la colţul scurt.
Lucescu şi Antic au trimis în teren următoarele echipe:
România: Coman - Maftei, Rădoi, Chivu, Raţ - Ad. Cristea, I. Apostol, T. Ghioane, D. Varga - Mutu, Marica
Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov - Stankovic, Milijas, Krasic, Jovanovic - Zigic, Pantelic
Franţa şi Austria, celelalte câştigătoare ale etapei
Franţa este şi ea sigură de locul la barajul pentru Cupa Mondială după victoria de sâmbătă cu naţionala Insulelor Feroe, scor 5-0. Marcatori au fost Gignac (34, 39), Gallas (53), Anelka (86) şi Benzema (88).
Austria s-a impus şi ea în faţa Lituaniei, cu 2-1, după golurile lui Janko (16) şi Wallner (80 pen.). Pentru oaspeţii baltici a înscris Stankevicius (66)
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close