Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un alt El Clasico, acelaşi rezultat: FC Barcelona câştigă cu 2-1 pe Santiago Bernabeu

Un alt El Clasico, acelaşi rezultat: FC Barcelona câştigă cu 2-1 pe Santiago Bernabeu

Un alt El Clasico, acelaşi rezultat: FC Barcelona câştigă cu 2-1 pe Santiago Bernabeu
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Ian 2012   •   10:35

Real Madrid nu reuşeşte să scape de complexul Barcelona, iar Jose Mourinho rămâne fără victorie pe Santiago Bernabeu în faţa marii rivale de când este antrenorul echipei din capitala Spaniei.

Miercuri seară, în turul sferturilor de finală din Cupa Regelui, catalanii au revenit după ce au fost conduşi la pauză şi au câştigat cu 2-1, luând o opţiune importantă pentru calificarea în faza următoare a competiţiei.

Jose Mourinho a trimis pe teren o formulă de echipă surprinzătoare, cu Hamit Altintop şi Ricardo Carvalho titulari, iar decizia tehnicianului portughez părea să dea rezultate în debutul partidei, Cristiano Ronaldo deschizând scorul cu un şut printre picioarele lui Pinto, în minutul 11.

Oaspeţii ar fi putut egala până la pauză, dar Iniesta, în două rânduri, Alexis Sanchez, bară, şi Messi nu au reuşit să marcheze din situaţii favorabile.

A fost nevoie de o neatenţie în defensiva Realului la un corner pentru ca Puyol să profite şi să-l învingă pe Casillas cu o lovitură de cap, în minutul 49. Din acel moment, elevii lui Pep Guardiola nu au mai cedat iniţiativa, iar Abidal a consfinţit un nou succes blaugrana la Madrid, fundaşul francez păcălind pasul la offside al gazdelor şi înscriind din interiorul careului cu 12 minute înainte de final, după o pasă superbă a lui Messi.

Responsabilitatea pentru înfrângere este a mea. Eu sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă, mai ales atunci când echipa pierde. Este în regulă. Accept acest lucru, pentru că face parte din fotbal”, a declarat Jose Mourinho la finalul întâlnirii.

De cealaltă parte, Guardiola a avut toate motivele să fie mulţumit de evoluţia propriilor jucători şi de rezultatul obţinut: „Ne-am dorit să avem posesia cât mai mult timp şi să controlăm meciul, lucru care ne-a reuşit. Cred că am jucat foarte, foarte, foarte bine”.

Într-o altă partidă disputată miercuri în Cupa Regelui, Athletic Bilbao s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa celor de la Mallorca, prin golurile înscrise de Llorente şi Muniain.

Marţi, în primul meci din sferturi, Espanyol a revenit senzaţional pe final şi a învins cu 3-2 pe Mirandes, surpriza actualei ediţii a competiţiei, echipa din liga a treia eliminându-le până acum pe Villarreal şi Santander.

Joi seară este programat turul dintre Valencia şi Levante, manşa a doua a sferturilor de finală urmând să se dispute săptămâna viitoare.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close