Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un nou gol de aur pentru "Briliantul" Mutu, în Fiorentina - Chievo: 2-1 (VIDEO)

Un nou gol de aur pentru "Briliantul" Mutu, în Fiorentina - Chievo: 2-1 (VIDEO)

Un nou gol de aur pentru "Briliantul" Mutu, în Fiorentina - Chievo: 2-1 (VIDEO)
Sursa foto: Adrian Mutu
22 Feb 2009   •   18:36

Adrian Mutu se dovedeşte din nou decisiv pentru formaţia sa, AC Fiorentina, în partida câştigată duminică împotriva lui Chievo. Unul dintre puţinii români iubiţi în Italia în această perioadă a marcat un gol echivalent cu trei puncte câştigate de echipa toscană, care se menţine în cursa pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor în sezonul 2009/2010.
Fiorentina nu venea cu un moral bun în partida de pe stadionul Artemio Franchi, după ce reuşise doar un egal, şi acela în extremis, în weekend-ul trecut cu Genoa, iar joi pierduse meciul de acasă cu Ajax, 0-1, în şaisprezecimile de finală ale Cupei Uefa. "Acesta trebuie să fie momentul revenirii", a chemat antrenorul Cesare Prandelli la luptă înaintea partidei, anunţă site-ul oficial al grupării "Viola". Jucătorii păreau că nu îl ascultă, partida începând dezamăgitor pentru fanii Fiorentinei. Fundaşul lui Chievo, Moreno, a avut cheia porţii lui Frey şi a înscris repede, în minutul 13.
Au urmat 60 de minute în care formaţia gazdă a dat impresia de deja-vu, atacul arătând la fel de arid ca în meciul din Cupa Uefa. Gilardino, însă, a arătat de ce a trecut pe la AC Milan şi a marcat în minutul 73 pentru a readuce egalitatea pe tabelă. Izbăvirea a venit pentru Prandelli când nimeni nu se mai aştepta. Conform prosport, Mutu a înscris un nou gol în ultimul minut de joc, după un şut puternic de la marginea careului de 16 metri şi l-a bătut pe Sorrentino, aducând toate punctele la Firenze. Internaţionalul român este într-o formă extem de bună, el marcând patru din ultimele cinci goluri ale echipei. Mutu marcase un hat-trick în partida cu Genoa de acum o săptămână, încheiată cu scorul de 3-3.
În urma acestui rezultat, Fiorentina se ţine în continuare de locul al patrulea în Serie A, dar o singură înfrângere l-ar putea duce pe Mutu pe locul al şaselea în Italia.
Duminică s-au mai jucat următoarele partide în Serie A:
AC Milan - Cagliari: 1-0
Catania - Reggina: 2-0
Lecce - Lazio: 0-2
Napoli - Genoa: 0-1
Sampdoria - Atalanta: 1-0
Torino - Udinese: 1-0
Golul lui Mutu:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AC Fiorentina Adrian Mutu Serie A
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close