Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un român în finala Cupei Italiei: Lazio a câştigat returul semifinalei cu Juventus

Un român în finala Cupei Italiei: Lazio a câştigat returul semifinalei cu Juventus

Un român în finala Cupei Italiei: Lazio a câştigat returul semifinalei cu Juventus
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    30 Ian 2013   •   12:36

România va avea cel puţin un reprezentant în finala Cupei Italiei, după ce Lazio, cu Radu Ştefan integralist, a câştigat cu 2-1 returul semifinalei cu Juventus şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei, care se va desfăşura pe 26 mai, la Roma.

În urmă cu o săptămână, la Torino, Lazio reuşise să obţină un rezultat de egalitate, scor 1-1, care îi oferea prima şansă la calificare. Echipa antrenată de Vladimir Petkovic a aşteptat greşeala adversarilor şi, la prima şansă importantă, în debutul reprizei secunde, marcat prin Gonzalez, după o centrare perfectă a lui Ledesma.

O greşeală mare a lui Radu Ştefan în minutul 90 i-a permis lui Vidal să egaleze, iar meciul părea să se întrepte spre prelungiri. Însă, la faza imediat următoare, Floccari a scăpat de marcajul fundaşilor bianconeri şi a înscris cu o lovitură de cap din apropiere, în urma unui corner.

Pentru Lazio, este prima prezenţă în finala Cupei Italiei din 2009, echipa din capitală reuşind să câştige de fiecare dată trofeul atunci când a elminat-o pe Juventus pe parcurs.

Torinezii aşteaptă un succes în Cupă din 1995, dar, în ciuda acestui fapt, continuă să deţină recordul de trofee cucerite în această competiţie (9), alături de AS Roma.

În finală, Lazio va juca împotriva câştigătoarei dintre Inter Milano şi Roma, care vor juca returul pe 17 aprilie, pe Giuseppe Meazza. În cazul unei calificări a nerazzurrilor, am putea avea parte de un duel al românilor, Cristi Chivu şi Radu Ştefan, în ultimul act.

În meciul tur, pe Olimpico, Roma s-a impus cu scorul de 2-1.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close