Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ungurii ameninţă că vor depune o plângere la UEFA pentru un banner al galeriei steliste

Ungurii ameninţă că vor depune o plângere la UEFA pentru un banner al galeriei steliste

Ungurii ameninţă că vor depune o plângere la UEFA pentru un banner al galeriei steliste
18 Iul 2009   •   12:43

Ca orice întâlnire româno-maghiară, partida de joi din turul doi preliminar al Europa League dintre Steaua şi Ujpest a avut, în anumite momente, conotaţii naţionaliste. Fanii ambelor echipe s-au războit în scandări nu tocmai ortodoxe, însă lovitura de graţie a reprezentat-o un baner în limba maghiară al galeriei steliste de la Peluza Sud: ?Cât timp poate ţine femeia maghiară c?..l în ea? Nouă luni?. Oficialilor lui Ujpest nu le-a căzut deloc bine acest mesaj, astfel că acum iau serios în calcul posibilitatea de a depune o plângere la UEFA împotriva bucureştenilor.

?Vom decide luni dacă vom face plângere la UEFA?, a declarat Salloi Istvan, directorul sportiv al maghiarilor, pentru Evenimentul Zilei. Pe lângă banerul care i-a deranjat pe oaspeţi, Steaua este în pericol şi din pricina faptului că un fan a intrat pe teren. ?Cel mai grav este că a intrat un spectator pe teren. În privinţa bannerului, rămâne de văzut dacă observatorul l-a notat şi i-a înţeles sensul?, a spus Cristian Bivolaru, care este observator al forului european.

Roş-albaştrii au mai avut probleme din cauza galeriei în trecut în competiţiile europene. În 2005, Steaua a fost nevoită să dispute un meci la Constanţa, după ce stadionul din Ghencea a fost suspendat pentru scandările rasiste ale suporterilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua suporteri europa league
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close