Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Unirea Urziceni - FC Sevilla. "E meciul vieţii noastre, să facem o minune!"

Unirea Urziceni - FC Sevilla. "E meciul vieţii noastre, să facem o minune!"

Unirea Urziceni - FC Sevilla. "E meciul vieţii noastre, să facem o minune!"
Sursa foto: dan petrescu
23 Noi 2009   •   17:22

Marţi, Unirea Urziceni joacă unul dintre cele mai grele meciuri din istoria clubului, când primeşte în Ghencea vizita colosului spaniol FC Sevilla într-un meci contând pentru etapa a V-a a grupelor Ligii Campionilor. Cu şanse reale de a se califica în optimile competiţiei, românii în frunte cu antrenorul Petrescu vor să facă un meci mare, dar consideră că o victorie în faţa spaniolilor ar fi unul dintre acele rezultate despre care ar vorbi toată Europa.
"Dacă vom câştiga va fi unul dintre acele miracole despre care se vorbeşte în fotbal. Va fi chiar un miracol să câştigi în faţa unei asemenea echipe. Nu mă gândeam să fim pe locul doi în grupă. Nici acum nu mă gândesc că vom bate, doar sper. Un meci nul ne va duce doar în Europa League, pentru optimile Ligii Campionilor nu este de ajuns. Cred că meciul cu Sevilla este mai accesibil decât cel cu Stuttgart, din ultima etapă. Acolo va fi aproape imposibil. Unirea Urziceni vrea tot timpul să demonstreze ceva. Mâine, va fi la fel şi încercăm să facem ceva ce nu a reuşit nimeni până acum", a spus tehnicianul Unirii, Dan Petrescu.
"Mâine (n.r. marţi) avem un meci important nu numai pentru Unirea Urziceni. E important pentru ţară, pentru tot fotbalul românesc. Cu o etapă înainte de final, ne putem califica în optimile Champions League. Nu s-a întâmplat niciodată asta, dar noi suntem optimişti. Ştim cã pornim cu şansa a doua, ştim că Sevilla este marea favorită a acestui meci şi a acestei grupe. Noi avem şansa noastră, micã, dar ne vom lupta.", a încercat Petrescu să-şi mobilizeze jucătorii.
Moralul este una dintre calităţile celei mai mari ale echipei pregătite de Dan Petrescu, iar tehnicianul echipei din Bărăgan crede că şi marţi elevii săi trebuie să aibă un psihic puternic pentru a scoate un rezultat bun.
"Noi am întors rezultatul şi cu Stuttgart, şi cu Rangers şi mâine dacã vom primi gol trebuie să ne gândim cã putem să întoarcem. În orice meci în care diferenţa e doar de un gol se poate întâmpla orice. Eu ţin minte că în toate meciurile din Champions League noi ne-am creat ocazii şi sunt convins cã şi mâine vom avea. Un atac între Mercedes şi Dacia va fi câştigat de Mercedes, eu aşa ştiu. Noi trebuie să ştim ce avem la dispoziţie şi cu ce echipă jucăm. Trebuie să fim organizaţi, să muncim de două ori mai mult decât Sevilla şi apoi trebuie să atacăm. Sunt sigur că vom avea ocazii, dar asta nu înseamnă că vom juca totul pe atac şi că vom uita să ne apărăm", a conchis Petrescu, pentru Mediafax.
Spaniolii vor victoria cu orice preţ
Preşedintele grupării spaniole, Jose Maria Del Nido, nici nu concepe ca Unirea să ia puncte din partida de miercuri. Calificaţi deja în faza următoare a competiţiei, andaluzii vor să îşi arate forţa şi la Bucureşti şi să frângă visul de optimile Ligii ale lui Dan Petrescu.
"Nu suntem liniştiţi, pentru că aflându-ne la nivel înalt în toate competiţiile trebuie să menţinem presiunea necesară marilor echipe şi încă nu ne-am asigurat primul loc în grupă. Trebuie să mergem în România să învingem, nu există altă variantă", a declarat Del Nido.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close