Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Unirea Urziceni părăseşte Europa League cu capul sus, după 1-3 cu Liverpool (VIDEO)

Unirea Urziceni părăseşte Europa League cu capul sus, după 1-3 cu Liverpool (VIDEO)

Unirea Urziceni părăseşte Europa League cu capul sus, după 1-3 cu Liverpool (VIDEO)
25 Feb 2010   •   21:52

Unirea Urziceni a ratat calificarea în optimile de finală ale Europa League, după ce Liverpool a reuşit să câştige cu 3-1 returul de la Bucureşti. După un început excelent de partidă, ialomiţenii au plătit tribut pentru nesiguranţa din apărare şi s-au văzut surclasaţi de "cormorani", părăsind totuşi competiţia cu capul sus la capătului unui prim sezon european presărat cu evoluţii curajoase. Unirea Urziceni era ultima echipă românească angrenată în competiţiile intercluburi din Europa.

Unirea a început bine partida, cu un şut surprinzător şi spectaculos al lui Frunză de la 18 metri, care a trecut de puţin peste transversala porţii lui Reina. Replica lui Liverpool a venit la doar un minut, când Arlauskis a respins şutul lui Gerrard de la marginea careului, în minutul 3. Unirea a presat în continuare şi dominarea a fost răsplătită cu un gol în minutul 19. Frunză a executat un penalty de pe partea stângă şi stadionul "Ghencea" a erupt în momentul în care Bruno Fernandes a trimis imparabil cu capul sub transversală.

Vezi golurile partidei aici

Avântul ofensiv i-a lăsat pe ialomiţeni un pic visători în apărare, iar după ce Gerrard şi Babel au bâlbâit un balon în careul mic, în minutul 30, Onofraş a respins nefericit doar până la Mascherano, care a prins un culoar favorabil pentru torpila de la 30 de metri ce a adus egalitatea pe tabela de marcaj.

Unirea nu a depus armele, chiar dacă avea nevoie acum de două goluri pentru a merge în optimi, şi a trecut pe lângă 2-1 în două rânduri. În minutul 36, Frunză a trimis în careu şi Insua a fost la un pas de autogol, pentru ca două minute mai târziu Pădureţu să prindă un şut bun cu exteriorul, respins de Reina în corner.

Ocaziile Unirii s-au răzbunat în minutul 41, când Liverpool a profitat de încă o fază tratată cu uşurinţă de apărarea ialomiţeană. Paraschiv a deviat cu capul pe spate o minge venită din lovitură liberă, iar Babel a fost acolo să speculeze şi să marcheze pentru 2-1 din şase metri.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ocazie în contul lui Onofraş, iar la reluare Apostol a tras şi el în plasa laterală din mai puţin de zece metri. "Cormoranii" au aşteptat totuşi atenţi pe contraatac şi jocul lor a dat roade în minutul 59, când Gerrard a înscris din pasa lui Benayoun.

Greul i-a revenit apoi lui Reina, care a intervenit salvator în două - trei rânduri pentru a păstra scorul neschimbat şi pentru a-i asigura lui Liverpool o calificare cu scorul general de 4-1 în optimile Europa League. În această fază a competiţiei, Liverpool va da piept cu Fenerbahce Istanbul sau OSC Lille.

Antena3.ro


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close