Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Unlucky Luciano: Fostul director al lui Juventus, condamnat la 18 luni de închisoare

Unlucky Luciano: Fostul director al lui Juventus, condamnat la 18 luni de închisoare

Unlucky Luciano: Fostul director al lui Juventus, condamnat la 18 luni de închisoare
08 Ian 2009   •   16:43

Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, în urma acuzaţiilor de corupţie. Controversatul lider al agenţiei fotbalistice GEA World plăteşte astfel preţul pentru implicarea sa în scandalul meciurilor trucate, cunoscut drept Calciopoli, care a zguduit fotbalul italian în 2006.
Moggi s-a aflat la conducerea clubului torinez, care s-a bucurat de o perioadă strălucitoare la finalul anilor '90 şi începutul anilor 2000, când a cucerit numeroase trofee pe plan intern şi extern. Totuşi, o investigaţie asupra modului în care anumite cluburi erau ajutate de unii arbitri din Serie A l-au pus pe Luciano Moggi sub microscop.
Clubul Juventus a fost găsit vinovat că a influenţat soarta meciurilor prin mijloace ilegale şi a fost retrogradat în Serie B, retrăgându-i-se şi două titluri cucerite. Moggi, de partea cealaltă, a primit o amendă considerabilă şi a fost exclus din fotbal pentru cinci ani. Investigaţiile au continuat însă de atunci şi Moggi se confruntă cu o pedeapsă de 18 luni de închisoare ca urmare a acţiunilor lui.
Impresarul Davide Lippi, fiul selecţionerului Italiei Marcello, va afla şi el în curând dacă va fi condamnat la închisoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Juventus Torino
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close