Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uruguay este prima finalistă a Copei America, după 2-0 cu Peru

Uruguay este prima finalistă a Copei America, după 2-0 cu Peru

Uruguay este prima finalistă a Copei America, după 2-0 cu Peru
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
20 Iul 2011   •   11:12

Naţionala Uruguayului este prima finalistă de la Copa America 2011, după ce a reuşit să învingă în semifinala disputată la La Plata echipa Perului, scor 2-0.

Este prima finală de Copa America a formaţiei antrenate de Oscar Washington Tabarez din 1999 încoace, atunci când a fost învinsă de Brazilia, ultimul succes al celestilor datând din 1995.

Soarta partidei a fost decisă în repriza a doua, în care Luis Suarez a marcat de două ori, în minutele 52 şi 57, iar vedeta peruvienilor, Juan Manuel Vargas, a fost eliminată cu 20 de minute înainte de final.

Este o victorie importantă şi sunt foarte fericit, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Această echipă a demonstrat că are o mare foame de succese. Greşeli am făcut şi în acest meci, dar acum trebuie să le corectăm şi sper că vom reuşi să cucerim trofeul”, a spus Alvaro Pereira, fostul jucător al lui CFR Cluj şi unul dintre cei mai importanţi oameni ai lui Oscar Washington Tabarez la competiţia găzduită de Argentina.

Deşi eliminată, naţionala Perului a progresat evident faţă de preliminariile Cupei Mondiale din 2010, pe care le-a încheiat pe ultimul loc în zona Americii de Sud. Performanţa echipei lui Sergio Markarian este cu atât mai mare cu cât vedetele Claudio Pizarro şi Jeferson Farfan nu au putut evolua în Argentina din cauza accidentărilor.

Vreau să spun că am dat totul. A fost o luptă dificilă, mai ales că ne-au lipsit câţiva jucători importanţi, care au fost accidentaţi. Ăsta e fotbalul. Acum, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne concentrăm pe calificările pentru Cupa Mondială din 2014”, a spus atacantul peruvian Paolo Guerrero.

În cazul în care va câştiga finala, unde va avea ca adversară învingătoarea dintre Paraguay şi venezuela, echipa Uruguayului ar obţine cel de-al 15-lea succes la Copa America, un record absolut.

×
Subiecte în articol: Argentina Uruguay Peru Luis Suarez
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close