Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uruguayanul Luis Suarez, suspendat 8 etape şi amendat cu 40.000 de lire sterline pentru remarci rasiste

Uruguayanul Luis Suarez, suspendat 8 etape şi amendat cu 40.000 de lire sterline pentru remarci rasiste

Uruguayanul Luis Suarez, suspendat 8 etape şi amendat cu 40.000 de lire sterline pentru remarci rasiste
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Dec 2011   •   10:27

Uruguayanul Luis Suarez, atacantul lui FC Liverpool, a fost suspendat de federaţia engleză pentru 8 meciuri şi amendat cu 40.000 de lire sterline, fiind găsit vinovat de remarci rasiste la adresa francezului Patrice Evra.

Incidentul a avut loc în timpul meciului dintre Liverpool şi Manchester United, desfăşurat pe 15 octombrie, pe Anfield, şi încheiat la egalitate, scor 1-1.

La finalul întâlnirii, Evra s-a plâns arbitrului Andre Marriner despre cuvintele pe care Suarez i le-a adresat, centralul notând acest lucru în raportul de joc. Mai mult decât atât, fundaşul „diavolilor” a declarat pentru televiziunea franceză Canal Plus: „Există camere care arată că Suarez mi-a spus un anumit cuvânt de cel puţin zece ori”.

Jucătorul de 24 de ani, care a negat acuzaţiile, are la dispoziţie 14 zile pentru a ataca decizia.

Luis Suarez riscă să primească şi o altă suspendare, federaţia engleză anchetând un incident petrecut în timpul partidei Fulham - Liverpool 1-0, când fotbalistul sud-american ar fi făcut gesturi obscene către fanii londonezilor.

Imediat după anunţul FA, Liverpool a postat pe site-ul său oficial un comunicat în care conducerea „cormoranilor” se arată surprinsă şi dezamăgită de decizia luată şi consideră că este inacceptabil ca Luis Suarez să fie suspendat doar pe baza declaraţiilor lui Evra.

Impresia noastră este că FA era hotărâtă să ia o astfel de decizie încă înainte de a discuta cu jucătorul, la începutul lunii noiembrie”, se mai arată în comunicatul lui Liverpool.

Deocamdată, singura reacţie a lui Suarez a venit prin intermediul contului său de Twitter, unde uruguayanul a scris: „Este o zi dificilă şi dureroasă pentru mine şi familia mea. Mulţumesc tuturor pentru sprijin”.



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close