Antena 3 CNN Sport Fotbal extern VAL de PROTESTE în Anglia, după ce patronul unui club de fotbal a anunţat că va schimba numele echipei

VAL de PROTESTE în Anglia, după ce patronul unui club de fotbal a anunţat că va schimba numele echipei

VAL de PROTESTE în Anglia, după ce patronul unui club de fotbal a anunţat că va schimba numele echipei
10 Aug 2013   •   10:20
Proprietarul grupării Hull City a decis să schimbe numele clubului de primă ligă engleză în "Hull Tigers", ceea ce a declaşat un val de proteste din partea suporterilor, informează AFP, conform Mediafax.
"Numele Hull City nu mai este bun", a declarat Assem Allam, proprietarul britanic de origine egipteană al clubului. "Detest cuvântul City, pentru că te duce cu gândul la ceva comun. City este un nume deja asociat cu cluburile din Leicester, Bristol, Manchester şi cu alte echipe. Nu îmi place să fiu ca toată lumea. Vreau ca acest club să fie special. Este o chestiune de identitate şi City sună negativ", a adăugat el.
Hull City, club fondat în 1904 în nord-estul Angliei, revine în acest sezon în primul eşalon din Anglia. Din 17 august, Hull City se va numi Hull Tigers.
Suporterii şi-au arătat nemulţumirea faţă de această schimbare, pe reţelele de socializare. "Nu suntem un club mare în Anglia şi cu atât mai puţin în lume, iar asta nu se va schimba adoptând un nou nume", a notat unul dintre fani.
"Pentru domnul Allan, poate e doar un nume, dar pentru noi suporterii este numele a ceva ce iubim, adorăm şi vom continua să iubim", a precizat alt suporter.
 

×
Subiecte în articol: proteste suporteri echipa club
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close