Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Valdes gafează flagrant şi îşi învinge singur echipa. FC Barcelona - Espanyol 1-2. (VIDEO)

Valdes gafează flagrant şi îşi învinge singur echipa. FC Barcelona - Espanyol 1-2. (VIDEO)

Valdes gafează flagrant şi îşi învinge singur echipa. FC Barcelona - Espanyol 1-2. (VIDEO)
Sursa foto: Victor Valdes
22 Feb 2009   •   14:11

FC Barcelona, încă lider autoritar în Spania, a pierdut primul meci din La Liga după o serie de invincibilitate de 22 de partide, dintre care marea majoritate victorii. Înfrângerea de sâmbătă a venit tocmai în derby-ul Cataluniei, împotriva unei echipe ca se bate la retrogradare. Principalul vinovat pentru această înfrângere este portarul Victor Valdes, care i-a pus pe tavă o minge lui Ivan de la Pena, jucătorul alb-albastru executându-l cu o scăriţă şi aruncând în aer tribunele de pe Nou Camp.
Aceasta este a doua înfrângere din actuala ediţie de campionat pentru formaţia antrenată de Pep Guardiola, prima venind chiar în meciul de debut din acest sezon. Meciul nu a fost unul uşor pentru echipa "blaugrana", care a trebuit să se descurce în zece, după ce Keita a fost eliminat în minutul 37, după o fază confuză, care a creat multe discuţii. Prima repriză a fost una foarte tensionată, cu multe faulturi dure şi proteste. Eliminarea lui Keita a fost punctul culminant al primei părţi, jucătorii punând mare presiune pe arbitru.
Barcelona a mai rezistat, însă, 20 de minute fără să primească gol. De la Pena, însă, fost jucător la FC Barcelona, a deschis scorul în minutul 50, când Nene a făcut o întoarcere în careul gazdelor şi a centrat perfect pentru vedeta lui Espanyol, anunţă Eurosport.
Jucătorul a marcat din apropiere cu capul, trimiţând la colţul scurt şi bătându-l pe portarul Valdes, aflat în formă foarte slabă. Doar patru minute mai târziu, acelaşi Valdes a debajat aiurea balonul, pierzându-se când un atacant advers l-a presat. De la Pena a agăţat mingea, a avansat spre poartă şi l-a lobat pe portarul catalan, care a rămas înmărmurit după greşeala făcută.
Deşi avea moralul la pământ şi era cu un om mai puţin pe teren, formaţia gazdă a reuşit să reducă din diferenţă în munutul 62, când Yaya Toure a şutat din demi-vole şi l-a bătut pe Kameni. Până la final, însă, nu avea să se mai schimbe nimic, iar Barca mai are şapte punte în faţa lui Real Madrid, care a învins Real Betis cu 6-1, tot sâmbătă seară, potrivit aceleiaşi surse.
"Am pierdut un meci şi nu sunt îngrijorat în privinţa avansului pe care îl avem. Nimeni nu a zis că o să fie un meci uşor, dar acum ne gândim deja la meciul din Champions League (cu Olympique Lyon n.r.). A fost o partidă obositoare şi trebuie să ne revenim cât mai repede. Îmi pare rău că nu am oferit suporterilor o victorie, ne-a lipsit ritmul. Totuşi, ne-am creat multe ocazii. Felicit pe Espanyol pentru că a jucat foarte bine", a declarat antrenorul lui FC Barcelona, Pep Guardiola, după meci, potrivit cotidianului spaniol Marca.
Vedeţi celelalte rezultate din La Liga:
Real Madrid - Betis Sevilla: 6-1
Villareal - Sporting Gijon: 2-1
FC Sevilla - Atletico Madrid: 1-0
Rezumatul victoriei surpinzătoare a lui Espanyol:

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close