Antena 3 CNN Sport Fotbal extern VfB Stuttgart - Urziceni 3-1. Marica & Co "ciuruiesc" Unirea în cinci minute

VfB Stuttgart - Urziceni 3-1. Marica & Co "ciuruiesc" Unirea în cinci minute

VfB Stuttgart - Urziceni 3-1. Marica & Co "ciuruiesc" Unirea în cinci minute
Sursa foto: urziceni stuttgart
09 Dec 2009   •   23:37

Speranţele ialomiţene de a aduce Liga Campionilor în Ghencea şi în primăvară s-au năruit în ultimul meci. Şi în ce fel! Stuttgart a ucis echipa lui Dan Petrescu cu goluri în minutele 5, 8 şi 11, românul Marica fiind cel care a deschis balul. Unirea Urziceni rămâne, însă, cu mândria celui mai bun sezon românesc în Liga Campionilor şi cu primăvara europeană în a doua competiţie continentală.
Unirea Urziceni a fost la un pas de a se califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Doar un punct le trebuia ialomiţenilor pentru a depăşi norma şi a face o performanţă istorică, dar soarta potrivnică şi forma excepţională a lui Marica şi compania au dus la o desfăşurare a scorului şocantă pe arena din Stuttgart. După doar 11 minute Unirea era ca şi ieşită din joc, iar senzaţia era că, iar, "ne-am înecat ca românul la mal".
Cel care a înfipt primul pumnal în visele neexperimentaţilor jucători ai Unirii a fost chiar internaţionalul român Marica. Atacantul şvabilor a deschis scorul în minutul 5 cu o lovitură de cap trimisă la colţul lung, cu mult sânge rece. Era abia minutul 8 când scorul a devenit 2-0, după un contraatac şcoală purtat de Khedira. Minutul 11 a aducea golul ce părea să închidă calificarea, când Trasch a înscris şi el. Tot restul reprizei, Unirea a dat senzaţia de resemnare şi nu a putut să pună probleme foarte mari, scorul putând deveni chiar mai mare.
Repriza a doua a început, însă, exact aşa cum era nevoie, iar Semedo a trimis pe sub portarul Lehmann, din unghi, ducând scorul la 3-1 în minutul 46. Speranţele s-au aprins în tabăra română, iar intrările lui Varga şi Rusescu au vrut să aducă mai multă calitate în ofensiva ialomiţeană. Nu am rămas, însă, decât cu golul de onoare, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-3. Onorabil, dar prea puţin. Unirea ratează şansa de a deveni prima echipă din optimile Ligii Campionilor.
Formaţiile de joc
VfB Stuttgart: 1. Lehmann - 27. Celozzi, 5. Tasci, 17. Delpierre, 15. Boka - 13. Gebhart, 35. Trasch, 28. Khedira, 23. Hleb - 29. Pogrebnyak, 9. Marica. Antrenor: Christian Gross.
Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 23. Bordeanu, 22. Fernandes, 4. Mehmedovici, 19. Brandan - 17. Semedo, 32. Apostol, 10 Pădureţu, 21. T. Bălan - 11. Onofraş - 7. Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.
FC Sevilla - Glasgow Rangers 1-0
Sevilla şi-a respectat blazonul în meciul cu scoţienii de la Rangers şi şi-au asigurat locul fruntaş al grupei indiferent de scorul care ar fi rezultat din meciul de la Stuttgart. Soarta scoţienilor a fost pecetluită foarte devreme, în minutul 8, când Luis Fabiano a transformat o lovitură de pedeapsă obţinută de Fernando Navarro după un fault al lui Whittaker.
Clasament final Grupa G
1. FC Sevilla - 13p
2. VfB Stuttgart - 9p
3. Unirea Urziceni - 8p
4. Glasgow Rangers - 2p
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close