Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Vicepreşedintele Federaţiei Turce de Fotbal a fost eliberat din arest

Vicepreşedintele Federaţiei Turce de Fotbal a fost eliberat din arest

Vicepreşedintele Federaţiei Turce de Fotbal a fost eliberat din arest
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
20 Noi 2011   •   21:28

După ce a fost arestat sâmbătă sub suspiciunea unor meciuri trucate, Vicepreşedintele Federaţiei Turce de Fotbal, Goksel Gumuşdag, a fost eliberat după audieri la sediul Poliţiei din Istanbul şi la Tribunalul Beşiktaş, anunţă spor3.com.
   
"Poliţia Istanbul, ca urmare a unei cereri a procurorilor, mi-a solicitat informaţii în legătură cu finala Cupei Turciei, Istanbul Buyukşehir Belediyespor - Beşiktaş. Mi s-au cerut informaţii ca urmare a unor declaraţii făcute de mine în legătură cu preşedintele de atunci al federaţiei şi cu preşedintele Uniunii Cluburilor. Am fost întrebat şi în legătură cu candidatura mea înaintea alegerilor. Nu pot să spun prea multe, pentru că ancheta este în curs de desfăşurare. Am încercat tot timpul să fim un exemplu pentru fotbalul turc. Mie mi s-au pus în special 3-4 întrebări şi am răspuns la toate", a declarat Gumuşdag după ce a fost eliberat.
   
Goksel Gumuşdag s-a prezentat foarte încrezator, spunând procurorilor că va demisiona dacă se va găsi ceva în neregulă în ceea ce priveşte activitatea sa.
       
Poliţiştii au percheziţionat biroul lui Goksel Gumuşdag şi l-au dus pe oficial la spital pentru un examen medical, după care l-au adus la sediul Poliţiei din Istanbul pentru interogatoriu.
   
Aproximativ 30 de persoane au fost plasate în detenţie provizorie de la lansarea, în 3 iulie, a unei anchete fără precedent privind suspiciuni de aranjare a 19 meciuri din prima şi din a doua ligă turcă, disputate în sezonul 2010-2011. Printre persoanele cercetate se află şi preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim. Fenerbahce a fost exclusă de TFF din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

×
Subiecte în articol: Istanbul
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close