Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Victorie istorică pentru Venezuela în preliminariile CM din 2014, 1-0 cu Argentina

Victorie istorică pentru Venezuela în preliminariile CM din 2014, 1-0 cu Argentina

Victorie istorică pentru Venezuela în preliminariile CM din 2014, 1-0 cu Argentina
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Oct 2011   •   11:20

Venezuela confirmă că semifinala pe care a jucat-o la ediţia din acest an a Copei America nu a fost o simplă întâmplare. Până nu demult considerată „Cenuşăreasa” Americii de Sud, echipa antrenată de Cesar Farias a învins pe teren propriu pe Argentina cu scorul de 1-0 în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Este pentru prima oară în istorie când Venezuela reuşeşte să câştige în faţa „pumelor”, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Fernando Amorebieta, în minutul 61.

Vom analiza ce anume trebuie să îmbunătăţim în jocul nostru. Calificările reprezintă o campanie lungă şi cu siguranţă avem nevoie să ne descurcăm mai bine. Venezuela nu ne-a permis să ne construim jocul de atac, echipa noastră jucând bine doar în primul sfert de oră”, a recunoscut Alejandro Sabella, selecţionerul Argentinei.

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar visăm la Cupa Mondială. Copa America din acest an a fost un turneu de scurtă durată, dar acum este nevoie să rămânem la acelaşi nivel timp de trei ani”, a declarat Oswaldo Vizcarrondo, unul dintre fundaşii învingătorilor.

De înfrângerea Argentinei a profitat Uruguayul, care, într-o reeditare a finalei Copei America, a remizat la Asuncion cu Paraguay, scor 1-1, şi a urcat pe primul loc în preliminariile din America de Sud. Diego Forlan a deschis scorul pentru oaspeţi, însă paraguayenii au obţinut in-extremis un punct, după ce Richard Ortiz a marcat în prelungirile partidei.

Meciul zilei s-a jucat la Santiago de Chile, acolo unde gazdele au câştigat cu 4-2 în faţa Perului, un bun pansament după eşecul clar din prima etapă, 1-4 în Argentina, în timp ce Bolivia a suferit deja a doua înfrângere în tot atâtea partide, 1-2 acasă împotriva Columbiei.

×
Subiecte în articol: America de Sud Venezuela Argentina Uruguay
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close