Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Victorie pentru Lucescu şi Raţ! Şahtior Doneţk a câştigat Cupa UEFA, după 2-1 cu Werder Bremen (VIDEO)

Victorie pentru Lucescu şi Raţ! Şahtior Doneţk a câştigat Cupa UEFA, după 2-1 cu Werder Bremen (VIDEO)

Victorie pentru Lucescu şi Raţ! Şahtior Doneţk a câştigat Cupa UEFA, după 2-1 cu Werder Bremen (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Lucescu ridica Cupa UEFA
20 Mai 2009   •   23:54

Finala Cupei UEFA dintre Şahtior Doneţk şi Werder Bremen s-a decis în urma prelungirilor, după ce la finalul celor 90 de minute regulamentare cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 1-1. Şahtior a reuşit să câştige ultima Cupă UEFA din istorie cu 2-1, după ce Jadson a înscris golul victoriei în minutul 98 al partidei de la Istanbul.

Formaţia lui Mircea Lucescu a deschis scorul în minutul 25, când Luiz Adriano a săltat mingea peste Tim Wiese şi a fructificat pasa excelentă a lui Răzvan Raţ.



Bremen a egalat zece minute mai târziu, când portarul lui Şahtior, Andrei Piatov, a scăpat în poartă o minge trimisă puternic din lovitură liberă de Naldo.



Prima repriză s-a încheiat cu un iureş la poarta nemţilor, însă elevii lui Mircea Lucescu nu au reuşit să concretizeze niciuna din multele ocazii, iar Werder a fost salvată de fluierul arbitrului Medina Cantalejo. Repriza a doua a avut şi ea parte de dinamism, însă pe final ambele echipe au lăsat impresia că aşteaptă prelungirile.

Şahtior a ieşit foarte motivată de la cabine şi şi-a reluat atacurile în viteză, iar în minutul 8 al primei reprize de prelungiri a venit rândul portarului de la Werder să gafeze. Acesta a scăpat mingea în poartă, la şutul lui Jadson, după centrarea căpitaului Dario Srna.



Aflat la ultimul său meci internaţional, arbitrul spaniol Luis Medina Cantalejo ar putea fi acuzat şi că a avut un cuvânt important de spus în stabilirea câştigătoarei ultimei Cupe UEFA din istorie, înainte ca numele competiţiei să fie schimbat în Europa League. Centralul a refuzat în câteva rânduri să acorde penalty pentru Werder, iar în minutul 119 a anulat chiar un gol al formaţiei germane, pe motiv de fault în atac.

Decizii la limită, întâmpinate cu furie şi lacrimi de către fanii nemţi, însă care acum nu sunt altceva decât istorie, pe o pagină pe care Mircea Lucescu este menţionat ca fiind primul şi singurul antrenor român care câştigă Cupa UEFA. Totodată, Şahtior Doneţk, care şi-a adjudecat al 38-lea trofeu al Cupei UEFA, a devenit primul club din Ucraina care cucereşte un trofeu european, după destrămarea URSS.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close