Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Vor să urmeze modelul Pep Guardiola. Juventus l-a numit pe Ciro Ferrara în funcţia de antrenor

Vor să urmeze modelul Pep Guardiola. Juventus l-a numit pe Ciro Ferrara în funcţia de antrenor

Vor să urmeze modelul Pep Guardiola. Juventus l-a numit pe Ciro Ferrara în funcţia de antrenor
Sursa foto: Ciro Ferrara
06 Iun 2009   •   15:43

Succesul pe care l-a avut antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, în anul său de debut şi rezultatele excelente obţinute de Juventus în perioada în care Ciro Ferrara a asigurat interimatul la echipă i-au convins pe oficialii de la Torino să îi ofere fostului fundaş un contract permanent.

În vârstă de 42 de ani, Ciro Ferrara a primit un contract pentru doi ani, după ce a câştigat ultimele două meciuri ale sezonului şi i-a asigurat lui Juventus locul doi în Serie A. El l-a înlocuit în funcţie pe Claudio Ranieri. Aceasta va fi prima echipă antrenată de fostul internaţional italian, care a câştigat cinci titluri în Italia şi o Ligă a Campionilor cu Juventus, precum şi alte două titluri şi o Cupă UEFA cu Napoli.

?Este un om legat de Juventus şi de succesul echipei. Este un antrenor tânăr, care a căpătat experienţă în ultimii ani pe care i-a petrecut la club şi care a muncit alături de Marcello Lippi când Italia a devenit campioana lumii?, se arată într-un comunicat la clubului. Ferrara, fost tehnician al echipei de tineret de la Juventus, va renunţa astfel la rolul de antrenor secund al Italiei.

?Cred că Ferrara va fi echivalentul italian al lui Guardiola. Este pregătit să facă o treabă extraordinară?, a declarat Nicola Legrottaglie, fundaşul Italiei şi al clubului Juventus.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Juventus Torino
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close