Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Voturile pentru EURO 2012, cumpărate. Mircea Sandu, printre susţinătorii Ucrainei şi Poloniei

Voturile pentru EURO 2012, cumpărate. Mircea Sandu, printre susţinătorii Ucrainei şi Poloniei

Voturile pentru EURO 2012, cumpărate. Mircea Sandu, printre susţinătorii Ucrainei şi Poloniei
28 Oct 2010   •   12:15

Fostul trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, Spyros Marangos, a declarat pentru La Gazzetta dello Sport că votul pentru stabilirea gazdei EURO 2012 a fost aranjat.

Italia a primit doar trei voturi la consiliul UEFA de la Cardiff, din urmă cu trei ani, în timp ce candidatura comună a Poloniei şi Ucrainei a obţinut şapte voturi. Printre acestea s-a numărat şi cel al lui Mircea Sandu.

Marangos susţine că voturile a patru membrii UEFA a fost cumpărate pentru un total de 9,15 milioane de euro şi insistă că are trei martori şi dovezile necesare pentru a-şi susţine acuzaţiile. "Înainte de 18 aprilie 2007, ziua votului, am observat lucruri stranii. Ştiam că Surkis avea un obiectiv clar: să obţină EURO 2012 cu orice preţ. Aşa că am început să mă informez. Sunt trei martori. Unul a urmărit mişcările persoanelor implicate, ceilalţi pot cofirma sumele plătite după votul de la Cardiff", a declarat Marangos pentru La Gazzetta dello Sport.

Întrebat câţi membri UEFA au fost implicaţi în luarea de mită, Marangos a declarat: "Patru. Unul a luat 3,15 milioane de euro, ceilalţi trei au primit câte 2 milioane de euro fiecare. Ştiu că în Germania se vorbeşte de o a cincea persoană, dar eu nu am dovezi pentru ea".

El a povestit apoi unde şi cum au fost plătite şpăgile. "Pot doar să spun că aici în Cipru 3,15 milioane de euro se aflau într-un mare urs de pluş. Am trei documente doveditoare, dar unul singur este suficient pentru a deschide o investigaţie. Nu îmi este frică pentru mine, vreau să merg până la capăt. Dar mă tem pentru soţii, copii, prieteni, martori, avocaţi şi pentru voi, jurnaliştii", a mai spus Marangos.

×
Subiecte în articol: EURO 2012 Mircea Sandu UEFA
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close